Kenan Sofuoglu zal de komende dagen in Turkije waarschijnlijk nog een operatie moeten ondergaan aan zijn linkerbeen. De vijfvoudig wereldkampioen liep afgelopen weekend tijdens de derde vrije training op Phillip Island een blessure op bij een crash vanwege een geplofte achterband.

Ondanks dat hij zondag tijdens de openingswedstrijd van het 2018 FIM Supersport World Championship seizoen nog WK punten wist te scoren is de blessure- opgelopen bij een vervelende crash tijdens de derde vrije training – toch ernstiger dan verwacht.

De Kawasaki Pucetti Racing is inmiddels teruggekeerd naar zijn geboorteland Turkije maar heeft voor aanvang van zijn terugreis van de artsen van de Clinica Mobile het advies gekregen zich bij thuiskomst te melden bij zijn eigen artsen en daar alsnog een operatie te ondergaan.

Bij thuiskomst zal Sofuoglu het advies van de staff van de Clinica Mobile opvolgen, echter wanneer de operatie plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Zondag tijdens de wedstrijd verbeet de 33-jarige Sofuoglu de pijn en wist hij met een dertiende plaats nog een paar WK punten te scoren. Een geluk bij een ongeluk dit keer is dat de volgende ronde van het 2018 FIM Supersport World Championship pas over een maand op de kalender staat. De verwachting is dan ook dat Sofuoglu op tijd fit zal zijn voor het tweede wedstrijdweekend van het seizoen in Buriram, Thailand.

Naast Sofuoglu overkwam World Superbike coureur Yonny Hernandez hetzelfde, de Columbiaan kwam zaterdag tijdens de eerste wedstrijd van het weekend op vergelijkbare wijze ten val en liep daarbij een vervelende schouderblessure op.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag