Marco Melandri heeft vrijdagmiddag in de derde vrije training voor de WorldSBK klasse op Portimão de snelste rondetijd gereden voor Rea en Razgatlioglu maar het was Jonathan Rea die uiteindelijk de dag als snelste coureur af wist te sluiten. Michael van der Mark noteerde de zevende tijd in de derde vrije training en is achtste in de gecombineerde tijdlijsten.

Vrijdagmiddag ging om 16:05 uur lokale tijd de derde en laatste vrije training van de dag voor de World Superbike klasse van start op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão in Portugal. Met een buitentemperatuur van 26°C en een asfalttemperatuur van zo’n 39°C waren de omstandigheden nagenoeg ideaal, ondanks dat de snelste rondetijden van de dag al in de eerste vrije training waren gereden toen het nog wat koeler was.

Voor Chaz Davies begon de sessie niet op de manier zoals hij gehoopt had. De Aruba Ducati coureur, die enkele weken geleden voor de tweede keer in de zomerstop zijn sleutelbeen brak, ging onderuit in bocht 8 nadat zijn machine olie verloor en dit op de achterband terechtkwam; de Brit maakte geen schijn van kans en kwam ten val. De vlammen sloegen uit zijn Ducati maar hijzelf bleef ongedeerd. De rode vlag werd gezwaaid om de olie van de baan te verwijderen.

Na tien minuten kon de sessie weer worden hervat en gingen de coureurs de baan weer op.

Met een kwartier te gaan was er een crash voor Michael van der Mark. De Nederlander kwam ter hoogte van bocht 5 op een vergelijkbare onschuldige manier ten val zoals Jonathan Rea dat in FP2 deed maar bleef ongedeerd en kon zijn weg vervolgen.

De rondetijd van Rea die in FP1 werd gereden bleek niet te evenaren maar het was Marco Melandri die met een 1’42.003 de snelste tijd van de sessie wist te rijden voor Rea, Razgatlioglu, Laverty, Fóres, Sykes, Van der Mark, Torres, Lowes en Rinaldi.

In de gecombineerde tijdlijsten over de drie verreden vrije trainingen is de top tien als volgt: Rea, Melandri, Torres, Razgatlioglu, Laverty, Fóres, Sykes, Van der Mark, Lowes en Rinaldi. Enkele belangrijke namen buiten de top tien zijn Baz, Camier en Davies die zaterdagochtend deel zullen moeten nemen aan Superpole 1.

De kwalificatiesessies voor de WorldSBK klasse gaan zaterdagochtend om 11:30 uur Nederlandse tijd van start met race 1 om 14:00 uur.

 

Handige links Nolan Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App