De tweede ronde van het 2017 World Superbike kampioenschap op het Chang International Circuit in Thailand is voor Michael van der Mark uitgelopen op een weekend met twee gezichten. Na de vreugde op zaterdag vanwege een uitstekende vijfde plaats was er zondag de teleurstelling vanwege het niet starten in het tweede deel van de tweede WorldSBK race vanwege een olielekkage.

Het was zondag op het Chang International Circuit in Thailand een ongelukkige dag voor Michael van der Mark, zeker na het behalen van de vijfde plaats en het eindigen voor zijn teamgenoot Alex Lowes in de eerste race van het weekend.

Na vanaf de tweede plaats aan de wedstrijd te zijn begonnen viel Van der Mark direct na de start terug naar de twaalfde plaats in de wedstrijd. Binnen een paar ronden had de Rotterdammer al een aantal plaatsen goed weten te maken en kwam hij na de vierde ronde als negende door.

Een ronde later zorgde een crash van Lorenzo Savadori voor een rode vlag situatie. Tot zover nog geen vuiltje aan de lucht maar toen de 2014 World Supersport na de rode vlag situatie terugkeerde in de Pata Yamaha Official WorldSBK Team pitbox werd het duidelijk dat er sprake was van olielekkage.

In de daaropvolgende tien minuten die volgden tot de herstart konden de monteurs het lek niet vinden en werd er besloten om uit veiligheidsoverwegingen niet meer van start te gaan in de zestien ronden tellende nieuwe race.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team:

“In race twee kregen we een technisch probleem, en dat is erg zonde na al het harde werken. Zondagochtend tijdens de warm-up sessie hebben we nog een nieuwe set-up geprobeerd maar dat voelde niet goed dus zijn we voor de tweede race van het weekend teruggegaan naar bijna dezelfde set-up als een dag eerder. Toen kwam die rode vlag. Ontzettend jammer omdat het zaterdag zo goed ging. Ik had het gevoel dat het vandaag weer zo zou gaan, of beter zelfs voor Alex (Lowes) en mij, maar dat is racen. Uiteindelijk was ik dit weekend vanaf het begin al snel en hopelijk kunnen we dit tijdens de eerstvolgende en eerste Europese wedstrijd in Aragon voortzetten.”

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag