Michael van der Mark kende een paar hectische dagen na de bekendmaking dat hij tijdens de eerstvolgende Grand Prix in Aragon als vervanger op mag treden van de geblesseerde Valentino Rossi en zijn debuut gaat maken als MotoGP coureur. De Rotterdammer heeft de knop echter weer omgezet en zijn blik gericht op komend weekend als op het circuit van Portimâo de tiende ronde van het World Superbike kampioenschap op het programma staat.

Alle (motorsport) ogen waren de afgelopen twee dagen gericht op Michael van der Mark. Na de bekendmaking van Yamaha dat de Rotterdammer in Aragon als vervanger op mag treden van negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi stond de telefoon roodgloeiend, want als je ‘the Doctor’ mag vervangen, dan heb je vrienden. Heel veel vrienden.

Van der Mark bleef er zelf rustig onder, liet alleen aandacht over zich heenkomen maar vanaf woensdagochtend is de knop al weer om. Komend weekend staat er namelijk ook een belangrijk weekend voor de deur op het Portimâo circuit in Portugal.

Na een moeilijk WorldSBK weekend op de Lausitzring is de Nederlander vastberaden om komend weekend een goede prestatie neer te zetten op zijn Pata Yamaha Official World SBK Team Yamaha R1 machine. De ogen van Van der Mark zijn dus vanaf nu tijdelijk even niet meer gericht op Aragon, maar gericht op het WorldSBK weekend in Portugal.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team:

“Na een moeilijk weekend op de Lausitzring kijk ik uit naar de races komend weekend in Portimao. We hebben er in de winter een goede test gehad, dus ik heb er al de nodige ervaring op de Yamaha R1 en het is daarnaast ook één van mijn favoriete circuits. Het is altijd een moeilijk circuit om de fiets goed af te stellen omdat het zo’ n uniek en veeleisend circuit is, maar dat is ook waarom ik het zo’n leuke baan vind. Natuurlijk ben ik enthousiast over de kans die ik van Yamaha heb gekregen om in Aragon om mijn MotoGP debuut te maken, maar ik ben nu volledig gericht op komend weekend en mijn R1 om goed te presteren in Portimâo. Ik kijk ernaar uit om dit weekend de strijd aan te gaan met de topmannen”!

 

Handige links Prosecco DOC Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag