Michael van der Mark: ‘Heel blij met deze tweede plaats’ (audio)

86
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - Misano race 2 | foto© Nico Schneider

Michael van der Mark eindigde zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli als tweede achter winnaar Jonathan Rea. De Nederlander reed een fantastische wedstrijd en hoefde op de finishlijn slechts 0,3 seconde prijs te geven op zijn voormalige Britse teamgenoot.

Met een vierde plaats op zaterdagmiddag en een tweede plaats tijdens de tweede WorldSBK race kan Michael van der Mark terugkijken op een geslaagde Pirelli Riviera di Rimini Round.

De Nederlander mocht zondagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vanaf de pole aan de 21 ronden tellende race beginnen. Na een iets mindere start kwam de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur achter Xavi Forés als tweede door na de eerste ronde. Na een technisch probleem van de Spanjaard nam Van der Mark de leiding over en wist deze lange tijd vast te houden. Een klein foutje in bocht tien zorgde ervoor dat Rea de leiding in handen kreeg. Van der Mark gaf echter geen krimp en wist keurig in het wiel te blijven van de regerend World Superbike kampioen. Een inhaalactie zat er in de slotfase echter niet meer in, maar wel wist de Rotterdammer de in de slotfase sterk naar voren komende Marco Melandri achter zich te houden en een keurige tweede plaats veilig te stellen.

Met zijn vierde en tweede plaats deed Van der Mark dit laatste weekend van de negen weken durende zomerstop goede zaken wat betreft de tussenstand van het kampioenschap. Zo behield de Nederlander met 248 punten de derde plaats, bleef de afstand tot de op de tweede plaats staande Chaz Davies (278) gelijk maar werd de voorsprong op de op de vierde plaats staande Tom Sykes (218) flink uitgebreid.

Na afloop van de wedstrijd spraken we met een blijde Van der Mark, vroegen hem om een reactie over de race en zijn verwachtingen voor de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd waar de Nederlander in de zomerstop opnieuw zijn opwachting zal maken met het Yamaha Factory Racing Team en op jacht zal gaan naar zijn vierde zege in het prestigieuze World Endurance evenementen.

Beluister het verhaal van Van der Mark via onderstaande audiolink:

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl