Michael van der Mark naar GAMMA Racing Day

42
michael-van-der-merk
Michael van der Mark | foto© Yamaha Racing

World Superbike coureur Michael van der Mark komt in actie tijdens de GAMMA Racing Day, 18 en 19 augustus op TT Circuit Assen. Met een demonstratie op het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa krijgt de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur het podium dat hem toekomt.

De nieuwe motorheld van Nederland
Als eerste Nederlander zette Michael van der Mark vorige maand in Engeland twee WK Superbike races op zijn naam en dat maakte hem in één klap de nieuwe motorheld van Nederland. Voor motorracefans, maar ook voor de grote fabrikanten, was Michael dat al langer, want de 25-jarige Rotterdammer werd al wereldkampioen in de lichtere World Supersport categorie én hij is de jongste winnaar ooit van de Suzuka 8H, de prestigieuze World Endurance wedstrijd op het circuit van Suzuki in Japan. Overigens won Van der Mark vorig jaar voor de derde keer deze Suzuka 8H World Endurance wedstrijd.

Van der Mark debuteerde in 2005 als 16-jarige met motorracen in de toenmalige 125cc Aprilia Junior Cup en wist zich binnen 5 jaar op te werken tot fulltime Grand Prix coureur in de lichtste categorie van het MotoGP wereldkampioenschap. De Rotterdammer maakte echter al snel de overstap naar de zwaardere motoren waar hij in zijn debuutjaar 2011 direct overwinningen behaalde. In 2012 werd Van der Mark Europees Superstock 600 kampioen en in 2014 pakte hij de wereldtitel in de World Supersport 600 categorie. In 2015 maakte hij de overstap naar de ‘koningsklasse’, de World Superbikes, waarin hij vorige maand dus als eerste Nederlander wist te winnen. Michael verblijft momenteel in Japan waar hij zicht voorbereidt op de Suzuka 8H die van 27 tot en met 29 juli wordt verreden.

GRATIS kaarten vanaf 26 juni beschikbaar
De GAMMA Racing Day staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf 26 juni via gammaracingday.nl en medio juli via GAMMA Bouwmarkten, Yamaha en Ford dealers trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online en bij Primera en VanPlan verkrijgbaar vanaf 5 Euro. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl