Mika Perez wint, Robert Schotman vijfde in Misano

272
misano
WorldSSP300 podium Misano | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Mika Perez is zondagmiddag in Misano winnaar geworden van de WorldSSP 300 race van de Pirelli Riviera Di Rimini Round. De Spanjaard was het snelst voor de Italianen Armando Pontone en Alfonso Coppola die als tweede en derde de eindstreep passeerden. Robert Schotman kwam na een sterk gereden race als vijfde over de finish.

Bij de start was het Mika Perez die de leiding nam voor Robert Schotman terwijl Scott Deroue een slechte start kende en na de eerste ronde pas als achttiende doorkwam.

Vooraan het veld ontstond vervolgens een kopgroep van zes rijders met daarin ook Schotman terwijl Deroue in de tweede groep terecht kwam die streed voor de zevende plaats in de wedstrijd.

Terwijl er in de voorste groep diverse keren van positie werd gewisseld en Schotman zelfs enige keren aan de leiding reed had Deroue het lastig in de tweede groep.

Bij het ingaan van de laatste ronde was er nog geen touw aan vast te knopen wie van de zes coureurs met de zege aan de haal zou gaan, maar na diverse positiewisselingen in de laatste ronde was het Perez die aan het langste eind trok en zijn tweede zege van het seizoen veiligstelde.

Achter de Honda coureur kwam Armando Pontone als tweede over de finish gevolgd door Alfonso Coppola, Dorren Lourero, Schotman en Marc Garcia.

Deroue kwam in de tweede groep als zesde van de groep over de finish, een positie die hem de twaalfde plaats opleverde.

Ruben Doorakkers kende een sterke race, de MVR Racing coureur kwam na de eerste ronde als 27e door om zich vervolgens door het veld naar voren te knokken. Na gedurende de race nog even binnen de top twintig gereden te hebben in een groep die streed voor de 17e plaats in de race werd de 21e plaats uiteindelijk zijn deel.

Ondanks zijn twaalfde plaats en de winst van Perez behoudt de Nederlander de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. Deroue heeft met de zomerpauze in het vooruitzicht 75 punten gescoord, drie meer dan Perez die nu tweede staat en 10 meer dan Garcia die de derde plaats inneemt. Schotman bezet in de tussenstand de 9e plaats terwijl Doorakkers met 7 punten de 21e positie inneemt.