Jonathan Rea wist zondag op het Chang International Circuit ook de tweede World Superbike race van de Motul Thai Round op zijn naam te schrijven. In een door een rode vlag situatie onderbroken en ingekorte race was de Kawasaki coureur het snelst voor teamgenoot Tom Sykes en Ducati coureur Marco Melandri, Yamaha coureur Alex Lowes en de voor het Althea BMW Racing Team uitkomende Jordi Torres.

Onderstaand de reacties van de top vijf finishers:

Jonathan Rea, Kawasaki Racing Team, eerste:

“Dit is de beste start van een seizoen ooit in mijn carrière. Nu is het belangrijk om daar het meeste uit te halen, zo heb ik al vaker mijn kampioenschappen opgebouwd. Wanneer we kunnen winnen moeten we er voor zorgen dat we ook winnen, op die manier worden we steeds sterker. Deze vier overwinningen zijn al bijna de helft van mijn win streak van vorig jaar. Het is een goede start en ik voel me comfortabel op de motor. We hebben dezelfde setup gebruikt als in Phillip Island en dat werkte goed. Dat zie je niet vaak, ik heb dus een goede band met de machine. Er zijn nog steeds wat gebieden waar we moeten verbeteren de komende races. We verwachten dat we in de volgende race de motor nog meer zullen verbeteren.”

 

Tom Sykes, Kawasaki Racing Team, tweede:

“Jammer genoeg geen overwinning maar een tweede plek moest zeker kunnen, het was dus belangrijk om de goede keuzes te maken aan het einde. Ik zag dat Marco wat beperkingen had dus ik wist in de laatste ronde dat ik goede kans maakte. Hij was sneller dan mij in het bochten gedeelte voor de laatste bocht. Ik moest dus de laatste ronde samenvoegen. Tijdens mijn laatste ronde zag ik een 1’22.7 op mijn dashboard staan, mijn snelste ronde van de race. We moeten nog wel aan het werk om alles samen te brengen maar langzamerhand komen we er wel. We waren zeker wel constant. We kunnen het gat wel dichten maar we moeten proberen dit sneller te doen.”

 

Marco Melandri, Aruba.it Racing – Ducati, derde:

“Dit was een goed weekend voor ons. Tijdens zulke moeilijke omstandigheden en met een, voor mij, nieuwe baan, voelt het goed om zo ver voorin te rijden. Ingehaald worden in de laatste bocht in beide races is niet ideaal, maar ik had al sinds de eerste vrije training problemen met het remmen. Hierdoor was het niet mogelijk om agressiever te rijden in de meest kritieke bocht van he circuit. Het team heeft een goede prestatie geleverd. We missen nog wel wat, maar we hebben goede ideeën en we zullen ons voor 100% in blijven zetten om onze tegenstanders te kunnen bereiken. Ik verwacht dat dit me in Aragon al zal lukken!”

 

Alex Lowes, Pata Yamaha Official WSBK Team, vierde:

“Dit was een goed weekend voor mij. Het team heeft een prachtige prestatie geleverd met de motor! De eerste twee of drie ronden was mijn gevoel nog niet helemaal goed, nadat Eugene Laverty me passeerde raakte ik de kopgroep wat kwijt. Het lukte me om Laverty in te halen maar toen was de kopgroep al te ver. Misschien als ik er meteen vanaf de start goed bij zat had ik ze een beetje kunnen uitdagen. De twee races zijn overall goed gegaan voor mij, het was een goede start van het seizoen. Ik voel me zelfverzekerd voor Aragon. Er zijn nog steeds genoeg dingen die ik en team kunnen verbeteren, aan zowel mezelf en de motor. Dus we pakken nu een paar dagen rust en dan zullen we weer hard werken in voorbereiding van de volgende race.”

 

Jordi Torres, Althea BMW Racing Team, vijfde:

“Tijdens de eerste ‘heat’ hadden we een goede start en ik boekte veel vooruitgang. Ik vond het dus erg jammer dat we moesten herstarten na de crash van Savadori, we stonden toen namelijk op de vijfde plek. Na de herstart vanaf de zevende plek heb ik echt gepusht, ik kwam al snel in een goed ritme en wist ik verschillende coureurs te passeren. Ik gaf 100% en toen ik merkte dat Davies dichterbij kwam gaf ik zelfs nog meer. D vijfde plek is een goed resultaat waar ik erg blij mee ben!”

 

Handige links Motul Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag