Leon Camier komt in 2018 uit als coureur voor het Red Bull Honda World Superbike Team. Dit nieuws hebben de huidige MV Agusta coureur en het in Nieuwleusen gevestigde Honda World Superbike Team donderdag wereldkundig gemaakt.

Het hing al een tijdje in de lucht maar Leon Camier maakt na dit seizoen de overstap van MV Agusta naar het Red Bull Honda World Superbike Team.

De 31-jarige Brit zal het komende seizoen één van de twee in Nieuwleusen geprepareerde Honda CBR1000RR Fireblade SP2 bemannen in het World Superbike kampioenschap.

2017 is een moeilijk jaar geweest voor het door Ten Kate gerunde Honda World Superbike Team na het tragische verlies van Nicky Hayden in mei en Stefan Bradl die gedwongen werd om uit de laatste drie World Superbike evenementen van het seizoen met een polsblessure aan zich voorbij te moeten laten gaan. Met Camier binnen de geleden kijken men vooruit naar een sterk 2018.

Direct na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen in Qatar zal Camier zich bij het team melden om samen het wintertest programma op de Honda CBR1000RR Fireblade SP2 te starten.

Wie in 2018 naast Camier de tweede Red Bull Honda World Superbike coureur zal worden is nog niet bekend.

Leon Camier
In 2009 debuteerde Camier in het World Superbike klasse en sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de meest getalenteerde en snelste coureurs binnen het kampioenschap. In de loop der jaren heeft Camier ook een schat aan ervaring opgedaan door te racen op verschillende machines en zijn combinatie van snelheid, ervaring en vastberadenheid zal een enorme aanwinst zijn voor het Red Bull Honda World Superbike Team.