Patrick’ PJ’ Jacobsen zal in 2018 definitief de overstap maken naar de WorldSBK klasse van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. De Amerikaan heeft hierover overeenstemming bereikt met het TripleM Honda WorldSBK Team.

Onlangs werd al bekend dat het TripleM Honda WorlSBK team in 2018 met een derde Honda CBR1000RR Fireblade SP2 actief zal zijn in de WorldSBK klasse van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. Het team, dat de afgelopen jaren actief was in de STK1000 klasse zal als officieel Honda satelliet team gaan opereren naast het kampioenschap al in het kampioenschap actief zijnde Red Bull Honda World Superbike Team.

Ondanks dat de geruchten er al enige tijd waren heeft het team nu officieel bekend gemaakt dat de Amerikaan PJ Jacobsen in 2018 de satelliet Honda CBR1000RR Fireblade SP2 zal gaan bemannen.

De 24-jarige Amerikaan, de afgelopen jaren actief in de WorldSSP klasse, keert met het tekenen van deze overeenkomst terug in de Honda-familie, het merk waarmee hij in 2015 en 2016 onderweg was.

Geheel nieuw is de 1000cc Honda echter niet voor PJ Jacobsen, zo was hij al eens actief in het Endurance World Championship waar hij in Portimâo en Suzuka uitkwam op een Honda CBR1000RR Fireblade van het FCC TSR Honda Team.

PJ Jacobsen: “Ik ben erg blij om met het TripleM Honda WSBK Team mijn debuut te mogen gaan maken in de WorldSBK categorie. Het is een geweldige kans voor mij om eindelijk in deze klasse te mogen gaan rijden en ik wil het team en Honda dan ook bedanken voor deze kans. Zowel voor het team als ook voor mijzelf zal het de eerste keer zijn dat we aan de slag gaan in deze klasse, dus er zal veel te leren zijn maar het is een uitdaging waar ik erg naar uitkijk en ik kan dan ook niet wachten om aan de slag te gaan. Ik heb al eens met een Fireblade gereden in het EWC en ik hou van het rijden met een 1000cc machine, dus ik kijk er erg naar uit om de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade SP2 te proberen.”


Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen