Voor velen komt het niet meer als een verrassing maar Toprak Razgatlioglu maakt in de 2018 de overstap naar de WorldSBK categorie. De dit jaar als tweede in het STK 1000 kampioenschap geëindigde Turkse coureur zal uitkomen voor het Kawasaki Puccetti Racing Team.

Toprak Razgatlioglu kende in 2017 een indrukwekkend seizoen in de STK 1000 klasse van het World Superbike kampioenschap. Het jonge Turkse talent wis aan boord van de Kawasaki Puccetti Racing machine drie wedstrijden te winnen om uiteindelijk acht punten te kort te komen voor de titel.

Voor het Kawasaki Pucetti Racing team voldoende redenen om samen met de jonge Turk in 2018 de overstap te maken naar de World Superbike categorie.

De 21-jarige Razgatlioglu is de enige coureur die in 2018 voor Kawasaki Puccetti Racing uit zal komen in de World Superbike klasse nadat Sylvain Guintoli na afloop van de races in Qatar het team te kennen heeft gegeven niet op het aanbod in te gaan om komend seizoen deel uit te maken van het Italiaanse Kawasaki satelliet team.

Toprak Razgatlioglu: “Het seizoen 2017 was goed, maar helaas misten we door een blessure de STK1000 titel op slechts een paar punten. Als ik in Magny Cours had kunnen rijden dan hadden we zeker mee kunnen doen voor de titel. Ik ben blij dat ik volgend jaar naar de overstap kan maken naar de Superbike klasse! Ik ben al verschillende seizoenen actief binnen het Puccetti team, ik ken het team, hun professionaliteit en ik weet dat ze me alles zullen geven wat ik nodig heb om de nieuwe motor te leren kennen en op korte termijn mee te kunnen doen voor het behalen van goede resultaten. Ik wil Manuel en Kawasaki bedanken voor deze gelegenheid en ik kan niet wachten tot het einde van de maand als we voor het eerst gaan testen in Jerez.”

Teammanager Manuel Puccetti: “In 2018 zullen we één fiets blijven inzetten in de World Superbike klasse. Dit jaar, maar ook in het verleden, heeft Toprak bewezen een getalenteerde coureur te zijn en we hebben er vertrouwen in dat hij klaar is om deze stap naar de top te maken. Ons eerste seizoen als klantenteam was positief en de ervaring die we hebben opgedaan met Randy, vervolgens met Anthony, Haslam en Guintoli hebben ons zeker geholpen om klaar te zijn voor volgend jaar. De nieuwe reglementen zouden in ons voordeel moeten werken en het verschil met de officiële fabrieksteams moeten verkleinen. Met deze wetenschap zijn we er zeker van dat we in het seizoen 2018 over alle middelen beschikken om Toprak te voorzien van een concurrerende machine.”

Naast Razgatlioglu zullen in 2018 Kenan Sofuoglu en de Japanner Hikari Okubo uitkomen in de kleuren van Kawasaki Puccetti Racing, beiden zullen echter actief blijven in de WorldSSP klasse.