Met de derde IDM-titel op zak maakt Markus Reiterberger in 2018 de overstap naar de STK 1000 klasse van het World Superbike kampioenschap. De Duitser zal deze overstap maken samen met zijn huidige Van Zon-Remeha-BMW Superbike Team.

Markus Reiterberger zal in het seizoen 2018 weer terugkeren naar het World Superbike paddock. De jonge Duitser, die aan het begin van het 2017 seizoen zelf het besluit nam om het Althea BMW Racing Team de rug toe te keren en de rest van het seizoen met het Van Zon-Remeha-BMW Superbike Team van start te gaan in de Superbike 1000 klasse van het IDM, zal echter niet uitkomen in de Superbike categorie maar van start gaan in de STK 1000 klasse.

De inmiddels drievoudig IDM kampioen zal de overstap maken samen met zijn huidige Van Zon-Remeha-BMW Superbike Team.

“Samen met BMW Motorrad zetten we de volgende logische stap,” aldus Reiterberger die afgelopen seizoen 11 van de 12 verreden Superbike wedstrijden wist te winnen en met overmacht de titel won. “De STK 1000 categorie is een topklasse waar de concurrentie heel groot is, en een klasse die ons dichter bij onze droom moet brengen – een terugkeer naar de hoofdklasse van het Superbike World Championship “.

Reiterberger heeft in het verleden al eerder deelgenomen aan het STK 1000 Europees kampioenschap. Zo kwam hij in 2011 en 2012 al uit in dit kampioenschap, en wist hij in 2012 als eens een derde en een zesde plaats te scoren alvorens hij in 2013 toetrad tot het IDM-team van Werner Daemen.

Om alvast kennis te maken met de STK 1000 klasse zal Reiterberger van 20 t/m 22 oktober tijdens de finalewedstrijd van het STK 1000 kampioenschap in het Zuid Spaanse Jerez de la Frontera met een wildcard aan de start verschijnen.