Riccardo Russo zal de rest van het MOTUL FIM Superbike World Championship seizoen uitkomen voor het Pedercini Racing SC-Project. De Italiaan wordt binnen het Kawasaki team de vervanger van de onlangs bij het team opgestapte Alex de Angelis.

Alex de Angelis kon de eerste helft van het seizoen geen potten breken op de Kawasaki ZX-10RR. De coureur uit San Marino bezet momenteel een teleurstellende zeventiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Voor teambaas Luci Pedercini en De Angelis een reden om hun samenwerking vroegtijdig te beëindigen.

Inmiddels heeft Pedercini in Riccardo Russo – die eerder dit seizoen zijn samenwerking vroegtijdig beëindigde met het Guandalini Racing team- een vervanger gevonden. Russo zal vanaf de Prosecco DOC German Round  – waar hij in 2016 nog een podiumplaats wist te scoren in de EK Superstock 1000 klasse – de Pedercini Kawasaki bemannen en beide partijen zijn voornemens om het seizoen gezamenlijk af te maken.

De eerstvolgende wedstrijd, de Prosecco DOC German Round op de Eurospeeway Lausitz wordt verreden van 18 t/m augustus aanstaande.