Michael Ruben Rinaldi zal in 2018 uit gaan komen in de World Superbike klasse van het FIM Superbike World Championship. De regerend STK1000 kampioen zal in de kleuren van het Aruba.it Racing – Junior Team aan de start verschijnen in de Europese wedstrijden van het kampioenschap.

Na in 2017 met het Aruba.it Racing – Junior Team de titel behaald te hebben in de STK1000 klasse van het World Superbike kampioenschap zal Michael Ruben Rinaldi komend seizoen met het Italiaanse team de overstap maken naar de WorldSBK categorie.

Met het behalen van de titel, drie overwinningen en vijf behaalde podiumplaatsen in 2017 heeft Rinaldi een dusdanige indruk gemaakt dat het Aruba.it Racing – Junior Team van mening is dat de Italiaan klaar is voor de volgende stap in zijn carrière.

“Toen we twee jaar geleden besloten om van start te gaan met het Aruba.it Racing – Junior Team was ons doel om jonge rijders te selecteren en hun de kans te geven om zich te ontwikkelen als coureur,” aldus Aruba.it Racing – Junior Team projectleider Stefano Cecconi. “Na het behalen van de STK1000 titel het afgelopen seizoen met Michael is de overstap naar de WorldSBK klasse onze volgende stap.”

Het Aruba.it Racing – Junior Team zal komend seizoen met Rinaldi in eerste instantie alleen aan de start verschijnen tijdens de Europese wedstrijden van het kampioenschap. Ondanks dat men pas vanaf de derde ronde, welke verreden wordt op het Motorland Aragon circuit, bestaat er nog een mogelijkheid dat hiervan afgeweken wordt. Er zijn inmiddels echter wel al plannen dat men in 2019 een volledig seizoen af zal werken.

“We kunnen rekenen op de ervaring die we in de afgelopen drie seizoenen hebben opgedaan met het officiële team met de Panigale R, waarvan het potentieel duidelijk is,” vervolgt Cecconi. “Voor ons wordt het een seizoen om te leren en te groeien, maar we hebben ook vertrouwen in onze kansen om onszelf in de schijnwerpers te zetten wanneer de kans zich voordoet.”

Ducati wilde Rinaldi, die rechtstreeks onder contract staat bij Ducati, graag behouden maar zag echter geen mogelijkheid om de jonge Italiaan bij hun eigen of een ander Ducati team onder te brengen. Werd er in eerste instantie nog gesproken om het bestaande Aruba.it Racing – Racing Team uit te breiden met een derde rijder (naast Chaz Davies en Marco Melandri) is er nu een oplossing gevonden middels een plaats het junior team, dit tot grote tevredenheid van Rinaldi.

“Vanzelfsprekend ben ik heel erg blij met de mogelijkheid. Om na twee fantastische seizoen met het Aruba.it Racing – Junior Team de overstap te mogen maken naar de WorldSBK klasse is natuurlijk fantastisch, het is al seen droom die uitkomt. Ons seizoen gaat van start in Aragon, we zullen proberen de extra tijd die we hierdoor krijgen maximaal gaan benutten om ons zo goed als mogelijk voor te bereiden. Het doel is om in eerste instantie zoveel mogelijk te leren en zowel mijn rijstijl als ook de manier van werken te verbeteren. Het moge echter duidelijk zijn dat we tevens gaan proberen om ons ware potentieel te tonen, dit omdat we alle benodigde tools in handen hebben voor het behalen van goede resultaten.”

Na de openingsronde van het seizoen in Phillip Island en de tweede ronde op het Chang International Circuit in Thailand wordt de derde ronde van het kampioenschap in Aragon verreden in het weekend van 13 t/m 15 april, een week voordat het World Superbike kampioenschap te gast is op het TT Circuit Assen (20 t/m 22 april).