Rob Hartog kan niet wachten om van start te gaan in Imola

109
rob-hartog
Rob Hartog | foto© Erik de Ruijter.

Na twee top-tien klasseringen bij de eerste World Supersport races van het seizoen in Aragon en Assen, kan Rob Hartog niet wachten om weer op zijn Kawasaki ZX-6R te stappen. Dit weekend staat Team Hartog – Against Cancer aan de start tijdens hun derde race in het kampioenschap op het circuit van Imola.

Rob Hartog kan terugkijken op een goede start van het seizoen 2018. Bij de eerste Word Supersport wedstrijd in Aragon werd de coureur uit Abbekerk tiende en na een zeer sterk weekend wist Hartog een achtste plaats te scoren op het TT Circuit Assen. Hartog won tevens beide races in de FIM Europe Supersport Cup en heeft al veertien WK-punten verzameld. Ondanks dat de vaste WK-rijders al vier wedstrijden hebben gereden, staat Hartog momenteel op een dertiende positie in het WK-klassement.

Vorige week had Hartog nog een geslaagde testdag tijdens de OW Cup in Assen, waarbij hij de overwinning wist te pakken in de NK SuperCup 600 wedstrijd. Dit weekend komt Hartog in actie op het circuit van Imola voor zijn derde World Supersport race in 2018. Het circuit van Imola ligt de 26-jarige coureur wel. Hartog was hier in 2015 al snel in de EK Superstock 600 en vorig jaar zat het tempo er ook goed in. Met het opgebouwde vertrouwen in de afgelopen maand kan het volledige team dan ook niet wachten om vrijdag van start te gaan in de eerste vrije training.

Rob Hartog: ‘We hebben een sterke maand achter de rug. Het ritme is goed en dan wil je niet anders dan zo snel mogelijk weer op de motor stappen. Ik heb erg veel zin in het raceweekend op Imola. Het is een uitdagend circuit, maar de baan ligt ons wel. Het wordt mooi weer, net als de afgelopen dagen in Nederland. We gaan met zijn allen keihard werken om weer een mooi resultaat neer te zetten!’

De wedstrijd wordt zondag om 11:30 uur live uitgezonden op Eurosport 2.