Deze week zijn zes jonge wegracetalenten te gast bij Valentino Rossi tijdens de vierde editie van het Yamaha VR46 Master Camp. Eén van de zes deelnemers is de Nederlander Robert Schotman.

Alfonso Coppola (19), Enzo De La Vega (17), Kimi Patova (15), Mykyta Kalinin (18), Renzo Ferreira (15) en de Nederlander Robert Schotman (18) maken deel uit van het Yamaha bLU cRU talenten programma en komen uit in de nieuwe WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap.

Als onderdeel van het bLU cRU project kregen de zes jonge wegracetalenten een uitnodiging om voor de vierde editie van het Yamaha VR46 Master Camp. Racesport.nl zal deze week de verrichtingen volgen van Schotman tijdens deze unieke ervaring.

Lees ook: Robert Schotman’s ervaringen tijdens het Yamaha VR46 Master Camp: deel 1
Lees ook: Robert Schotman’s ervaringen tijdens het Yamaha VR46 Master Camp: deel 2
Lees ook: Robert Schotman’s ervaringen tijdens het Yamaha VR46 Master Camp: deel 3
Lees ook: Robert Schotman’s ervaringen tijdens het Yamaha VR46 Master Camp: deel 4

De zes enthousiaste coureurs keerden vrijdagochtend terug naar de plaats waar het voor hen allemaal begon deze week: De VR46 Motor Ranch. Hier gingen de jonge talenten racen met Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi en Celestino Vietti waarbij flat-track instructeur Marco Belli als ‘race direction’ fungeerde. De coureurs kenden felle gevechten en wilden de week allemaal op een goede manier afsluiten. Ze gaven alles in drie heats op Yamaha YZ250F motorfietsen. Twee van deze heats werden verreden op de complete baan, en de laatste op Amerikaanse wijze in de ‘oval’.

De laatste Yamaha VR46 Master Camp challenge werd gewonnen door De La Vega, voor Kalinin en Patova. Hierna moesten de rijders afscheid nemen van de VR46 Motor Ranch, waarna nog snel een bezoek werd gebracht aan de VR46 Merchandise Store. Vervolgens keerden de bLU cRU coureurs terug naar de VR46 Headquarters waar ze nog een theorieles ontvingen van de crew chief en technical director van het Sky Racing Team VR46, Pietro Caprara. Deze les werd afgesloten met een rondleiding waar de jonge coureurs de meest recente producten van de VR46 Riders Academy te zien kregen.

Uiteindelijk werd de dag afgesloten op het kantoor van Valentino Rossi voor de traditionele slotceremonie. Hierbij waren Alessio ‘Uccio’ Salucci en Lin Jarvis ook aanwezig. De coureurs kregen een samenvattende video te zien van deze vijf dagen waarna ze een Yamaha VR46 Master Camp certificaat en enkele VR46 cadeau’s ontvingen.

“Gisterochtend hebben we enkele races op de VR46 Motor Ranch gedaan om de week af te sluiten,” aldus Robert Schotman na afloop van de afsluitende dag. “In het begin van de week was het gat naar de voorste rijders behoorlijk groot maar nu was dit een stuk minder geworden. Ik ben hierdoor blij met de vooruitgang die ik geboekt heb. Ik heb veel van deze week genoten en zeker veel geleerd. Ik ben heel dankbaar dat ik deze week heb bij mogen wonen. In het bijzonder wil ik Yamaha en bLU cRU Racing Manager Alberto Barozzi bedanken voor het mogelijk maken van deze bijzondere ervaring.”