Robin Mulhauser maakt niet langer deel uit van het Cia Landlord Insurance Honda Team. De Zwitserse World Supersport coureur heeft dit nieuws dinsdag bekend gemaakt op zijn persoonlijke Facebook pagina.

Robin Mulhauser was tot aan vandaag één van de vier rijders van het Cia Landlord Insurance Honda Team. De Zwitser ontving dinsdag tot zijn eigen verbazing een e-mail van teambaas Simon Buckmaster met daarin de mededeling dat hij per direct geen deel meer uitmaakt van het team.

De reden van het beëindigen van de samenwerking zou verband houden met de tegenslag die het team onlangs te verwerken kreeg toen er op de terugweg van het World Superbike evenement in Misano een trailer van het team grotendeels door brand verwoest werd vanwege een klapband. Ondanks dat het team verzekeringsmaatschappij Cia Landlord Insurance als titelsponsor heeft en de naam van het verzekeringsbedrijf groot te zien in op de uitgebrande trailer blijkt het team zelf grotendeels op te draaien voor deze financiële tegenvaller en inmiddels te kampen hebben met grote financiële problemen.

Het team opende na de tegenslag een crowdfunding actie waarin fans gevraagd werd om een financiële bijdrage te doen. Inmiddels is duidelijk dat er slechts 19 fans een bijdrage gedaan hebben en er slechtst £720 is opgehaald in plaats van de gevraagde £60.000.

In een door Mulhauser gegeven verklaring zou het team hem in het kader van deze financiële tegenvaller een extra sponsorbijdrage gevraagd hebben van € 20.000 bovenop de reeds door de Zwitser betaalde vergoeding van € 200.000 om dit seizoen voor het team uit te mogen komen. Het management van Mulhauser zou hier niet mee akkoord zijn gegaan, naar nu blijkt met het abrupt beëindigen van het contract tot gevolg.

Op social media vechten de Zwitserse coureur en de Britse teambaas inmiddels een verbale strijd uit waarbij laatstgenoemde Mulhauser dringend verzoekt het bericht van social media te verwijderen. De Britse teambaas zou daarbij zelf een klacht hebben ingediend bij Facebook en aangegeven hebben het bericht te beschouwen als laster.

Hoe het ook moge zijn, wie er ook gelijk heeft in deze kwestie laten we in het midden maar om dit soort zaken op social media uit te moeten vechten doet onze mooie sport in de ogen van de Racesport.nl redactie zeker geen goeds.