De toestand van de woensdag bij een verkeersongeval in Italië zwaar gewond geraakte Nicky Hayden blijft vooralsnog ‘overanderd ernstig’. Dit nieuws hebben de behandelende artsen van het Bufalini ziekenhuis in Cesena vrijdagochtend middels een korte verklaring naar buiten gebracht.

Nicky Hayden’s conditie is nog altijd onveranderd en extreem kritiek, aldus de verklaring die de artsen vrijdagochtend naar buiten brachten. Hij verblijft nog steeds op de intensive care van het Bufalini ziekenhuis, hij heeft serieuze verwondingen opgelopen met als gevolg ernstig hersenletsel. De prognose blijft vooralsnog terughoudend.

Berichten in enkele media dat Hayden in de nacht van donderdag op vrijdag een eerste en lichte reactie zou hebben gegeven op pijnprikkels wordt door zowel de communicatie afdeling als ook de behandelende artsen ontkend.

Naast zijn verloofde Jackie, zijn donderdag in de loop van de dag de broer en moeder van Nicky gearriveerd in het ziekenhuis, ze zijn ingevlogen uit Amerika. Zijn vader moest vanwege gezondheidsproblemen (hartkwaal) achter blijven in Amerika, dit omdat hij geen toestemming kreeg om de lange vlucht van Amerika naar Europa te maken.