Sterke comeback Robert Schotman in Portimão

76
robert-schotman
Robert Schotman (6) | foto© Nico Schneider

Robert Schotman heeft afgelopen weekend in Portimâo een sterke comeback gemaakt na zijn zware bekkenblessure die hem de afgelopen drie maanden langs de kant hield. Schotman kwalificeerde zich op een keurige zesde startplaats voor de World Supersport 300 wedstrijd en in de race eindige de Kawasaki-rijder als vierde.

Robert Schotman kreeg donderdagmiddag in Portimâo groen licht van de dokteren om te starten in het voorlaatste World Supersport 300 weekend van het seizoen. Een zware blessure opgelopen bij een crash op Imola hield de coureur uit Dordrecht bijna drie maanden aan de kant. Er was echter weinig van te merken dat Schotman lang niet gereden had in het WK-veld, want na de eerste vrije training stond hij al bij de eerste tien. In de tweede vrije training was het belangrijk opnieuw bij de eerste tien te staan, om zo rechtstreeks door te kunnen naar Superpole 2. Schotman was in het slot van de sessie bezig aan een ronde die ruim voldoende was voor een top-tien klassering, maar in de laatste bocht schoot zijn motor een versnelling terug waardoor hij een elfde tijd op de klokken bracht.

Zaterdag moest Schotman daardoor starten in Superpole 1. Hierin noteerde hij ruim de snelste tijd en mocht zo door naar het tweede deel van de kwalificatie. Ook in Superpole 2 ging het goed en wist de 19-jarige coureur zich als zesde te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de race maakte Schotman deel uit van de grote kopgroep. In de beginfase was de Motoport Kawasaki rijder nog niet vooraan te vinden, maar gedurende de race wist hij steeds meer plaatsen te winnen. Bij het ingaan van de laatste ronde pakte Schotman de tweede plaats. Na een spannende laatste ronde kwam Schotman echter net tekort voor het podium en finishte hij 0.025 seconde achter de derde rijder in vierde positie.

Robert Schotman: ‘Het is een mooie comeback geworden na mijn blessure. Ik zat er tijdens de trainingen al goed bij en heb in de race kunnen strijden voor het podium. Het was een mooi gevecht en helaas kwam ik op de finish nipt tekort voor het podium. Maar ik ben erg blij met deze uitslag en ik wil teammaat Scott (Deroue) feliciteren met zijn overwinning. Ik kijk nu alweer uit naar de race op Magny Cours!’

Over twee weken (28 t/m 30 september) rijdt Schotman de laatste race van het World Supersport 300 seizoen op Magny Cours.