Na Kawasaki Pucetti Racing, het Red Bull Honda World Superbike Team en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team was het woensdag de beurt aan Aruba.it Racing – Ducati om het team voor komend seizoen te presenteren.

Na het seizoen 2016 afgesloten te hebben met elf overwinningen (inclusief zes zeges op een rij) heeft het Aruba.it Racing – Ducati team voor het komende seizoen slechts één doel; het binnenhalen van de dertiende World Superbike titel voor Ducati. Dit nieuws maakte het officiële Ducati fabrieksteam woensdag bekend tijdens de teampresentatie in het Aruba Data Center IT1 in het Italiaanse Arezzo.

Tijdens de presentatie werd bekend gemaakt dat Aruba.it en Ducati voor het derde seizoen op rij samen gaan werken en dat Aruba.it opnieuw als titelsponsor op zal treden van het team dat komend seizoen op jacht zal gaan naar succes in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap met de Brit Chaz Davies en de na een jaar afwezigheid in het WorldSBK terugkerende Marco Melandri.

Na diverse toespraken onthulden Davies en Melandri vervolgens de nieuwe kleurstelling van de 2017 Ducati Panigale R machines.

Chaz Davies (Aruba.it Racing – Ducati #7):

“De start van het seizoen is altijd weer een spannend moment. We zijn er klaar voor om weer vanaf nul aan te beginnen, hoewel we natuurlijk hopen dat we de vorm van de laatste wedstrijden van vorig jaar vast kunnen houden. Ik realiseerde me tijdens de wintermaanden dat niemand stil zit in deze sport, we staan allemaal te popelen om ons te verbeteren en onze grenzen te verleggen. Aruba.it en Ducati geven echt alles om de fietsen die we tot onze beschikking hebben te verbeteren, en elke dag maken we samen weer een stap in de richting van ons doel, maar ik ben ervan overtuigd dat het beste nog moet komen.”

Marco Melandri (Aruba.it Racing – Ducati #33):

“Ik ben erg enthiousiast over deze mogelijkheid. Mijn gevoel met de Panigale R en het team is vanaf het allereerste moment goed en ronde na ronde hebben we ons potentieel weten te ontdekken en zijn we steeds dichter bij de leiders gekomen. Het is moeilijk om een voorspelling te doen omdat de concurrentie in het WorldSBK groter is dan ooit, maar ondanks dat kan ik niet wachten totdat de lichten op Phillip Island op groen zullen gaan. Het zal niet makkelijk zijn om onze rivalen te verslaan, maar we zullen er alles aan doen om er op tijd klaar voor te zijn, en ik weet zeker dat er dan van alles mogelijk is.”

Het Aruba.it Racing – Ducati team zal zich nu gaan voorbereiden op de laatste officiële WorldSBK test welke op 20 en 21 februari gepland staat op het circuit van Phillip Island, het circuit waar een aantal dagen later (24-26 februari) de openingsronde van het 2017 World Superbike kampioenschap verreden zal worden.

Uitgebreid fotoverslag: Teampresentatie Aruba.it Racing – Ducati team