Wayne Tessels komt in 2018 uit in de World Supersport (ESS) klasse. Dit zal gebeuren met zijn eigen team; Wayne’s Racing Team. Het team zet de samenwerking met Kawasaki voort en zal uitkomen op de ZX-6R. 

Na succesvolle jaren op de 600cc motoren, met als hoogtepunt een 2de plek in het EK Superstock600 kampioenschap, heeft Wayne in 2015 de overstap naar de 1000cc gemaakt. Door diverse ontwikkelingen binnen het WorldSBK kampioenschap heeft het team gekozen om aan de start te staan in het European Supersport kampioenschap. Mede door het technisch reglement in de Supersport verwacht het team competitief te zijn op de Kawasaki ZX-6R. Dit zal gebeuren met een eigen team waardoor Wayne’s Racing Team terug komt in de paddock!

Wayne Tessels: ”Ik ben ontzettend trots op mijn team, sponsoren en partners dat we het droomscenario realiteit kunnen laten worden. Het is een nieuwe uitdaging voor ons als team, maar gezien de resultaten uit het verleden, de nieuwe ervaringen en kennis ben ik ervan overtuigd dat we mooie dingen kunnen laten zien. Als European Supersport rijder staan we aan de start van alle Europese WK Supersport races. Hierdoor kan ik laten zien wat ik waard ben in dit sterke kampioenschap. Voor mij is het een nieuwe stap, maar gezien de groep mensen die me hierin ondersteunen zie ik het nieuwe avontuur met veel vertrouwen tegemoet! Ik ben ongelooflijk dankbaar naar het team en mijn sponsoren die dit mogelijk maken voor mij.” 

Dankzij de steun van alle sponsoren en technische partners is het team erg trots deze stap te kunnen maken met de Kawasaki ZX-6R. De komende maanden staan in het teken van testen met de nieuwe motor waarop de wedstrijden vanaf april verreden gaan worden.