De toestand van de woensdagmiddag zwaar gewond geraakte Nicky Hayden blijft zorgelijk en kritiek. De artsen vechten voor het leven voor de 35 jarige Amerikaan terwijl de naaste familie momenteel vanuit Amerika onderweg is naar Italië.

Nicky Hayden was woensdagmiddag in de buurt van Rimini betrokken bij een zwaar verkeersongeval. De voormalig MotoGP wereldkampioen en huidig World Superbike coureur werd tijdens een fietstraining met een groep vrienden aangereden door een auto. (lees: Nicky Hayden ernstig gewond bij verkeersongeval)

Na de laatste berichten van woensdag waarin gemeld werd dat Hayden vanuit het ziekenhuis in Rimini in kritieke toestand was overgebracht naar een speciale traumakliniek in Cesena is de Amerikaan direct geopereerd, een operatie die noodzakelijk was vanwege de toenemende druk in de hersenen.

Woensdagavond laat na de operatie konden de artsen nog weinig ander nieuws melden dan dat de situatie nog steeds kritiek en zorgelijk is, Hayden nog in een kunstmatige coma wordt gehouden en dat hij naast ernstig hoofd- en traumatisch hersenletsel diverse botbreuken en inwendig letsel heeft opgelopen bij het ongeval. Tevens werd er woensdagavond laat vermeld dat de komende uren cruciaal zouden zijn.

Donderdagmiddag om 12:30 uur zullen de artsen van de traumakliniek in Cesena met een nieuwe update komen over de actuele toestand van de Red Bull Honda World Superbike coureur. Vanzelfsprekend zullen wij deze update met jullie delen.