Nadat eerder op de dag het Red Bull Honda World Superbike team met een official statement kwam naar aanleiding van het ongeval van Nicky Hayden hebben de artsen van de Maurizio Bufalini kliniek in Cesena donderdagmiddag in een verklaring het laatste nieuws over de 35 jarige Amerikaan naar buiten gebracht.

Hieronder het officiële statement over de conditie van Nicky Hayden uit het Maurizio Bufalini ziekenhuis in Cesena, Italië:

“Nicky Hayden’s conditie is nog altijd extreem kritiek. Hij verblijft nog steeds op de intensive care van het Bufalini ziekenhuis, hij heeft serieuze verwondingen opgelopen met als gevolg een serieuze hersenbeschadiging. De prognose blijft vooralsnog terughoudend.”

Naast zijn verloofde Jackie, zijn donderdag in de loop van de dag de broer en moeder van Nicky gearriveerd in het ziekenhuis, ze zijn ingevlogen uit Amerika. Zijn vader moest vanwege gezondheidsproblemen (hartkwaal) achter blijven in Amerika, dit omdat hij geen toestemming kreeg om de lange vlucht van Amerika naar Europa te maken.