Het Benjan Racing team zal komend seizoen naast haar deelname aan het EK Superstock 1000 kampioenschap ook van start gaan in de nieuwe WK Supersport 300 klasse. Het Nederlandse team heeft hierover overeenstemming bereikt met de Nieuw Zeelandse jongedame Avalon Biddle.

Het Benjan Racing team breidt haar activiteiten komend seizoen uit. Het ervaren Nederlandse wegraceteam zal naast haar deelname met een driemansteam aan het EK STK 1000 kampioenschap namelijk onder de naam Sourz Foods – Benjan Racing team ook van start gaan in het nieuwe World Supersport 300 kampioenschap.

Sourz Foods – Benjan Racing zal de Nieuw Zeelandse “speed-sensation” Avalon Biddle inzetten op de snelle Kawasaki Ninja 300.

Deelname aan het World Supersport 300 kampioenschap is een spannend vooruitzicht voor het Sourz Foods – Benjan Racing team en het beloofd een interessant project te worden. De ervaren 24-jarige Kiwi  Avalon Biddle, de afgelopen twee jaar winnares van de FIM European Women’s Cup, zal nu als één van de twee vrouwelijke deelneemsters moeten concurreren met de snelste mannen in deze nieuwe klasse.

Avalon Biddle, Sourz Foods – Benjan Racing:

“De nieuwe World Supersport 300 klasse gaat zeker zorgen voor close racing. Ik verheug me erop om samen te gaan werken met Benjan Racing, de actie te omarmen en mee te strijden voor de titel in deze nieuwe klasse. Deze nieuwe klasse is een perfecte competitie om mijn persoonlijke sponsors Sourz Foods en speciaal MTF Vehicle Finance een platform te bieden, zij maken dit immers allemaal voor mij mogelijk. Momenteel ben ik nog op een Kawasaki ZX- 6R actief in de Supersport klasse van het Nieuw Zeelands kampioenschap, voor mij de ideale voorbereiding om fit en klaar te zijn als ik begin maart in Nederland arriveer en met het Benjan team vertrek naar Zuid Spanje voor onze eerste gezamenlijke test. Ik ga vol vertrouwen terug naar Europa om deel te nemen aan deze nieuwe en uitdagende klasse. Ik ben ervan overtuigd dat we samen concurrerend zullen zijn in 2017! “

Wayne Tessels, Toni Finsterbusch en Glen Scott zullen de kleuren van Benjan Racing komend seizoen verdedigen in de EK Superstock 1000 klasse, het Nederlandse team staat in deze klasse ingeschreven onder de naam Agro On – Benjan – Kawasaki Racing.