Het TT Circuit Assen en WorldSBK organisator Dorna hebben woensdag 19 april 2017 een vijfjarig contract ondertekend voor het WK Superbike op het TT Circuit Assen. Hiermee is Assen tot en met 2021 verzekerd van dit wereldkampioenschap voor productiemotoren.

Het contract werd woensdagmiddag in de nieuwe Legend club van het TT Circuit Assen ondertekend, tijdens de Pre-Event Persconferentie van het WK Superbike. Dit gebeurde in aanwezigheid van diverse rijders, media en stakeholders.

Daniel Carrera, WorldSBK Executive Director zegt namens Dorna met genoegen de nieuwe overeenkomst tussen het TT Circuit Assen en Dorna WSBK organisatie aan te kondigen, waarmee het historie rijke circuit gastheer is voor de komende vijf jaar van dit wereldkampioenschap. “Gezien het feit dat het WK Superbike dit jaar voor de 26e in Assen wordt verreden en de rijke historie van het circuit, is het overbodig te vermelden dat deze accommodatie belangrijk is om opgenomen te zijn in de kalender. Dit contract is een afspiegeling van de nieuwe wijze van samenwerking die Dorna ingevoerd heeft sinds de overname van deze serie in 2012. We kijken vooruit naar een gezamenlijke toekomst met het TT Circuit Assen. De nieuwe overeenkomst is een sterke basis voor de verdere ontwikkeling van het WK Superbike in Nederland.”

TT Circuit Assen voorzitter Arjan Bos zegt eveneens tevreden en blij te zijn met het nieuwe vijfjarige contract. “Dit weerspiegelt de goede relatie en samenwerking met Dorna. Het WK Superbike heeft, net als de Dutch TT een geweldige historie in Assen en ik ben trots dat we dit voor de komende jaren hebben kunnen veilig stellen. Samen met Dorna zijn we al bezig de belevingscomponent van het evenement voor de fans te vergroten. Iets dat we de komende jaren verder willen verstevigen. Voor de herkenbaarheid van het evenement in Nederland (en ook in Noord-Duitsland) is het belangrijk dat er voldoende en competitieve rijders uit deze regio op de startlijsten staan. Als ik tijdens deze persconferentie om me heen kijk, weet ik dat dit voor dit jaar wel goed zit”

Het TT Circuit Assen maakt de afgelopen 26 jaar al deel uit van het WorldSBK kampioenschap en neemt daarmee de tweede plaats in op de lijst van circuit die het langst deel uitmaken van het kampioenschap sinds het 30 jaar geleden werd opgericht. In 1992 werd er voor het eerst een WorldSBK evenement georganiseerd op het TT Circuit dat door de jaren heen regelmatig werd geupdated en waar momenteel de hand gelegd wordt aan de laatste update – de bouw van een prachtige nieuwe Haarbocht tribune.

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag