Lorenzo Zanetti keert na de zomerstop terug als coureur in het World Supersport kampioenschap. De Italiaan neemt de plaats in binnen Team Factory Vamag van de ontslagen Roberto Rolfo.

Ondanks dat Roberto Rolfo de eerste World Supersport wedstrijd van het seizoen op het circuit van Phillip Island op zijn naam wist te schrijven heeft

Team Factory Vamag besloten de samenwerking met Roberto Rolfo te beëindigen. Tegenvallende prestaties en onvoldoende publiciteit zijn volgens een woordvoerder van het team de belangrijkste reden van het besluit. Het Italiaanse team heeft inmiddels in Lorenzo Zanetti een waardig opvolger gevonden om na de zomerstop en de rest van het seizoen de MV Agusta F3 675 te bemannen.

De inmiddels 29 jarige Zanetti is geen onbekende in het World Supersport kampioenschap. De Italiaan, één van de lievelingen van sponsor Pata snacks, kwam vier jaar uit in de klasse waarvan in 2013 en 2014 als teamgenoot van Michael van der Mark op de Pata Honda. Dit seizoen acteerde de Italiaan op een Ducati Panigale in het CIV Superbike Championship maar zoals gezegd zal hij na de zomerstop terugkeren in het MOTUL FIM Superbike World Championship.

De Italiaan, die sinds zijn actieve periode in de World Supersport klasse al vele top vijf klasseringen wist te scoren, zal de komende weken nog twee keer een test afwerken op de MV Agusta F3 675 alvorens hij vrijdag 16 augustus op de Duitse Lausitzring van start zal gaan tijdens de eerste vrije training van de Prosecco DOC German Round.

Lorenzo Zanetti: “Het is nooit leuk om halverwege het seizoen iemand te vervangen, en ik wil Roby het allerbeste wensen voor zijn toekomst. Dat gezegd hebben ben ik natuurlijk wel heel erg blij om terug te keren in het World Championship op mijn geliefde MV Agusta, en uit te mogen komen voor een professioneel en gepassioneerd team als Team Factory Vamag. Als ik zie hoe hard zij het afgelopen jaar gewerkt hebben dan denk ik dat zij bij de beste teams in deze categorie horen. Ik blijf rustig en kalm, ik ben er namelijk zeker van dat het team me de juiste machine zal geven waarop ik me happy en sterk zal voelen. Ik wil ook Team Moto Corse bedanken, het team waarmee ik het CIV seizoen afsluit en wie met de gelegenheid hebben gegeven om dit aanbod te kunnen accepteren.”

Wat Rolfo na de toch wel onverwachte breuk met het team zal doen en of hij de rest van het seizoen nog in actie zal komen als coureur in het World Supersport kampioenschap is nog niet bekend. De Italiaanse veteraan was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.