Na twee seizoenen in het WorldSBK kampioenschap met Honda, maakte Michael van der Mark voorafgaand aan dit seizoen de overstap naar het Pata Yamaha Official WorldSBK team, de Nederlander voelde dat het tijd was voor verandering.

Met negen WorldSBK podiums tot nu toe, wacht van der Mark nog steeds op die belangrijke eerste overwinning. “Om dit jaar over te stappen was een kwestie van mijn eigen gevoel,” aldus van der Mark. “Ik had verandering nodig en de mogelijkheid om met andere mensen en Yamaha te werken kwam op een goed moment. Voor mezelf was dit een goede keuze.”

Terugkijkend op de start van het seizoen: “Mijn seizoen ging tot nu toe erg goed, zeker tijdens race twee in Australië hebben we een grote stap gemaakt, en daarna behaalden we in de eerste race in Buriram een top 5 finish. We zijn dicht bij het podium en ik zie dat we echt vooruitgang boeken.”

In Alex Lowes heeft hij een competitieve teamgenoot, en na zijn eerste rechtstreekse battle met de Brit liet de Nederlander het volgende weten: “Buriram was de eerste keer dat ik met mijn teamgenoot streed, en het was goed om te zien dat ik dichtbij hem kon komen. Natuurlijk wil je je teamgenoot altijd verslaan, maar het is goed voor het team dat we op een zelfde niveau zitten.”

Het doel van de Nederlander is duidelijk, de voormalig World Supersport kampioen wil races winnen: “Ik wil natuurlijk de motor verbeteren met het team, maar ik wil mijn eerste WorldSBK overwinning gaan behalen. Vorig jaar in Assen had ik het gevoel dat ik mijn eerste zege kon gaan pakken, maar toen crashte ik door een eigen fout. Alles moet samenkomen en perfect zijn, we hebben het geluk gehad om al een aantal keer op het podium gestaan te hebben maar we hebben meer snelheid nodig om die eerste overwinning binnen te halen.”

Het World Superbike kampioenschap vertrekt binnenkort naar Assen om daar volgende week de vierde ronde van het kampioenschap te verrijden, en Van der Mark hoopt dat hij op het legendarische circuit indruk op zijn thuispubliek kan maken: “Ik denk dat iedere rijder net dat beetje extra heeft tijdens zijn thuisrace, en Assen heeft altijd iets speciaals, maar er zijn veel dingen die perfect moeten gaan lopen om hier een podium te halen.”

 

 

Bron tekst: worldsbk.com