Zwaarbevochten zevende plaats voor Van der Mark op vrijdag in Qatar

68
michael-van-der-mark
Michael van der Mark (60) - Losail race1 | foto© Yamaha Racing

Michael van der Mark eindigde vrijdagavond op het Losail International Circuit in Qatar als zevende in de voorlaatste WorldSBK race van het seizoen. De Nederlander pakte hiermee belangrijke punten in strijd voor de derde plaats in het kampioenschap, dit ondanks een pijnlijke pols welke hij overhield aan een crash tijdens de eerste dag.

Michael van der Mark doorstond kende vrijdagavond in Qatar een zware openingsrace van het weekend. De Nederlander, die donderdag belangrijke tracktime mistte door een crash tijdens de eerste vrije training en daarbij o.a. een pijnlijke pols aan overhield, kende een goede start vanaf de derde startrij maar kende vervolgens de nodige moeite om in te halen.

Ondanks de nodige pijn in zijn pols tegen het einde van de race, wist Van der Mark contact te houden met de coureurs voor hem die streden voor de zesde plaats in de race. Een misverstand – er was de nodige consternatie vanwege een fout op het bord bij start en finish waardoor o.a. Chaz Davies en Xavi Fores een ronde voor het einde van de race van het gas gingen en dachten dat de finishvlag reeds was gevallen – zorgde er mede voor dat de Nederlander het tweetal in de laatste ronde passeerde en hij op de zevende plaats over de finish kwam.

De Pata Yamaha coureur blijft derde in het klassement en staat nu slechts 23 punten achter de op de tweede plaats staande Davies.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team (P7):

“Ik kende een goede start, maar toen was het echt druk in de openingsrondes en kon ik geen plaatsen goedmaken. Ik voelde me redelijk op mijn gemak op de fiets en slaagde er uiteindelijk in om een paar mensen te passeren, maar toen begon ik moeite te krijgen om de fiets te laten draaien en dan op het gas te gaan. Ook had ik vanaf de halverwege de  race pijn in mijn pols, wat niet echt hielp. Het was een hele zware race, maar uiteindelijk heb ik in de laatste ronde twee plaatsen gewonnen en dat is echt belangrijk voor het kampioenschap, dus daar kunnen we relatief tevreden mee zijn. Voor zaterdag moeten we een aantal verbeteringen aan de motor zien aan te brengen. Als we dat kunnen doen, en zolang ik van de tweede startrij in de kopgroep weg kan komen, heb ik er alle vertrouwen in dat we kunnen vechten voor een top vijf finish.”

De laatste race van het 2018 FIM World Superbike Championship 2018 vindt zaterdagavond plaats om 18:00 uur Nederlandse tijd.