Carl Fogarty heeft zondag diverse verwondingen opgelopen bij een crash tijdens een dirttrack demonstratie race. De viervoudig World Superbike kampioen liep o.a. een gebroken schouderblad, een geperforeerde long en twee gebroken ribben op bij de crash.

Carl Fogarty was afgelopen weekend samen met o.a. Guy Martin en Neil Hodgson als speciale gast aanwezig tijdens het Dirt Quake motorcycle event in King’s Lynn.

Tijdens het evenement nam Fogarty deel aan een dirttrack race. Nadat de eerste vijf heats door de viervoudig World Superbike kampioen waren gewonnen ging het in de finale race mis. Fogarty kwam hard ten val in de zogenaamde Hooligan race waarbij hij met een flinke highsider van zijn Triumph werd geworpen. Direct was duidelijk dat Fogarty er niet zonder kleerscheuren vanaf was gekomen en werd er door de aanwezige medici op de plaats van het ongeval medische assistentie verleend alvorens hij per ambulance werd overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

In het Norfolk ziekenhuis bleek dat Fogarty twee gebroken ribben, een gebroken schouderblad en een geperforeerde long heeft opgelopen bij de crash.

Inmiddels heeft Fogarty vanuit zijn ziekenhuisbed de verwondingen bevestigd en in een instagram bericht zijn vrouw Michaela plechtig beloofd nooit meer aan een race te zullen deelnemen.