Galang Hendra Pratama heeft op zaterdagmiddag de pole gepakt in de WorldSSP300 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Achter de Indonesiër waren het Nederlander Scott Deroue en Mika Perez. De overige Nederlanders waren Meuffels (11), Van Straalen (20), Khan (27), Koopman (32) en Vos (38).

Op een zonnig en warm Misano World Circuit Marco Simoncelli werd op zaterdag de kwalificatie verreden voor de World Supersport 300 coureurs. In twee sessies van een kwartier zou worden beslist wie op zondag de race vanaf pole position mag starten.

Superpole 1
De coureurs die na de twee verreden vrije trainingen op vrijdag buiten de top tien geklasseerd stonden hadden een laatste kans om naar Superpole 2 te komen in de vijftien minuten durende Superpole 1 sessie. Het was Nick Kalinin die hierin de snelste tijd wist te rijden voor Mika Perez waardoor de twee coureurs verder konden naar de tweede Superpole sessie. De derde tijd werd gereden door Bastianelli wat hem een dertiende startplaats oplevert, daarachter waren het Herrera, De la Vega, Rovelli, Carrasco, Grünwald, Glenn van Straalen en Sánchez in de top tien. Een stevige crash was er nog voor Maximilian Kappler. De Duitser crashte met een high-sider in de laatste bocht waarbij zijn KTM op de baan bleef liggen, hijzelf werd vervolgens naar het medical-centre verwezen. Walid Khan noteerde de zeventiende tijd, Dennis Koopman de 22e en Ryan Vos de 28e.

Superpole 2
De snelste twaalf coureurs zouden het in de tweede Superpole sessie uitvechten voor pole position. Winnaar van de vorige race op het Automotodrom Brno, Indonesiër Galang Hendra Pratama was in deze sessie het sterkst en behaalde de pole op zijn Yamaha R3. Nederlander Scott Deroue kwam enkele tienden tekort en kwalificeerde zich als tweede, Mika Perez noteerde de derde tijd en maakte de eerste startrij compleet. Verder waren het Loureiro, González, Brianti, Bernardi, Valle, Kalinin, Sabatucci, Koen Meuffels en Bonoli bij de eerste twaalf.

De WorldSSP300 race zal zondagmiddag om 14:20 uur van start gaan.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag