Alfonso Coppola vertrekt zondag op de Lausitzring vanaf de pole in de WorldSSP 300 klasse. De Italiaan was zaterdag het snelst tijdens de kwalificatie voor de Spanjaarden Mika Perez en Marc Garcia. Scott Deroue werd met de zevende rondetijd de best gekwalificeerde Nederlander.

Superpole 1
Maar liefst 26 jonge WorldSSP 300 coureurs gingen zaterdagochtend in deze sessie op jacht naar de twee snelste tijden, twee posities die recht gaven op plaatsing voor de Superpole 2 kwalificatie waarin de beste startplaatsen te verdienen waren voor de zondag te verrijden wedstrijd.

Lange tijd leek het erop dat de Borja Sanchez de sessie af zou sluiten met de snelste tijd achter zijn naam, in de allerlaatste ronde was het echter de Rus Ali Adriansyah Rusmiputro die nog onder de tot dan toe snelste tijd dook van de Spanjaard. Beiden wisten zich dan ook alsnog te plaatsen voor QP2.

Mykyta Kalinin noteerde de derde tijd, een tijd waarmee de Oekraïner zich als 13e  kwalificeerde voor de zondag te verrijden race.

Ruben Doorakkers noteerde in deze sessie de 21e rondetijd, een tijd waarmee de Nederlander zondag vanaf de 31e plaats op de grid van start zal gaan.

Superpole 2
Nadat in eerste instantie achtereenvolgens Robert Schotman, Ana Carrasco en Alfonso Coppola bovenaan de lijst te vinden waren bleek het venijn in deze sessie in de staart te zitten.  Met nog minder dan 2 minuten te gaan was het Mika Perez die naar de bovenste plaats op de lijst kwam met in zij slipstream landgenoot Garcia die de tweede tijd op de klok zette.

Schotman haalde zich vervolgens de woede op de hals van Perez op de hals door hem in de weg te rijden terwijl de Spanjaard bezig was aan een verbetering van zijn eigen tot dan toe snelste tijd.

In de laatste minuut was het vervolgens Coppola die terugsloeg en weer onder de tot dan toe snelste tijd van de Honda coureur dook. Perez probeerde het vervolgens nog wel een keer maar de pole ging naar Coppola voor Perez, Garcia en Giuseppe de Gruttola.

Ana Carrasco kwalificeerde zich als vijfde, haar beste kwalificatie uitslag tot nu toe dit seizoen, voor de Duitser Gabriel Noderer en de Nederlanders Scott Deroue en Schotman.

Sanchez en Tim Georgi kwalificeerden zich als negende en tiende terwijl Alex Triglia en Rusmiputro genoegen moesten nemen met de twee laatste plaatsen op de lijst in deze sessie en zich daarmee als elfde en twaalfde kwalificeerden.

 

Handige links Prosecco DOC German Round:

Tijdschema en volledige uitslagen WorldSBK
Tijdschema en volledige uitslagen IDM
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video