Kenan Sofuoglu heeft zondagmiddag in Donington de World Supersport wedstrijd van de Acerbis UK Round op zijn naam geschreven. De Kawasaki kwam na twintig ronden als eerste over de finish voor PJ Jacobsen en teamgenoot Randy Krummenacher.

Bij de start was het Pj Jacobsen die de leiding nam voor Kenan Sofuoglu en Luke Stapleford echter al na een paar bochten was het Sofuoglu die de leiding over wist te nemen en bij de eerste doorkomt als leider doorkwam voor Jacobsen, Stapleford, Randy Krummenacher en Alex Baldolini.

Terwijl Sofuoglu en Jacobsen een gaatje leken te slaan op de rest van het veld was het Krummenacher die het gevaar zag en ten koste van Stapleford naar de derde plaats kwam.

Jaimie van Sikkelerus kwam in de beginfase van de race door op de achtentwintigste positie.

Na vijf ronden was het Sofuoglu aan de leiding op ruim een seconde gevolgd door Jacobsen met daarachter Krummenacher op de derde plaats die op zijn beurt een groep aanvoerde met daarin Stapleford Gino Rea en Ayrton Badovini.

In de zevende ronde was het Krummenacher die de aansluiting had weten te vinden bij de op dat moment nog op de tweede plaats rijdende Jacobsen.

Halverwege de twintig ronden tellende race was het nog steeds Sofuoglu aan de leiding op ruim twee seconden gevolgd door Jacobsen en Krummenacher. Vijf seconden achter de leider had Gino Rea in een groep van drie rijders de vierde plaats overgenomen van Stapleford en Badovini.

Van Sikkelerus had inmiddels een aantal plaatsen weten te winnen en kwam na elf ronden als vierentwintigste door.

Met nog vijf ronden te gaan was het nog steeds Sofuoglu die soeverein aan de leiding ging voor Jacobsen die afstand had weten nemen van de op de derde plaats rijdende Krummenacher. Rea had op zijn beurt op de vierde plaats rijdend afstand weten te nemen van Stapleford terwijl Badovini een plaats prijs had moeten geven nadat Baldolini langszij was gekomen.

Ondanks dat Jacobsen in de slotfase het verschil nog wist te verkleinen op Sofuoglu kwam de leidende positie niet meer in gevaar. De Kawasaki coureur kwam na twintig ronden als winnaar over de finish op ruim een seconde gevolgd door Jacobsen en op bijna vier seconden gevolgd door teamgenoot Krummenacher.

Rea werd vierde gevolgd door Stapleford en een in de slotfase ontketende Kyle Smith – de in Spanje wonende Brit was in de laatste vijf ronden veruit de snelste coureur op de baan en noteerde prompt ook nog eens de snelste ronde van de race.

Baldolini kwam als zevende over de finish gevolgd door Cluzel die in de slotfase Badovini nog terug wist te verwijzen naar de negende plaats.

De laatste plaats binnen de top tien werd een prooi voor Lorenzo Zanetti.

Van Sikkelerus sloot zijn Britse wildcard optreden af met de drieëntwintigste plaats in de race.