Federico Caricasulo vertrekt zondag in Jerez vanaf de pole tijdens de WorldSSP wedstrijd van de Acerbis Spanish Round. De Italiaan was zaterdag in een door een groot aantal crashes gekenmerkte Superpole kwalificatie het snelst voor teamgenoot Randy Krummenacher en de Fransman Lucas Mahias. Rob Hartog was met de negentiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Zaterdagochtend om 11:40 uur begonnen de 28 WorldSSP coureurs aan hun kwalificatie van de Acerbis Spanish Round. Niet voor iedereen ging deze kwalificatie naar wens, zo zagen we achtereenvolgens Hikari Okubo, Jules Cluzel, Michael Canducci, Alen Gyofori, Randy Krummenacher, Jules Danilo en Lucas Mahias ten val komen.

Op het moment dat Krummenacher ten val kwam stond de Zwitser bovenaan de lijst, echter vanaf de zijlijn toekijkend zag hij in de slotfase teamgenoot Federico Caricasulo nog onder zijn tot dan toe snelste tijd duiken. De Italiaan greep dus de pole voor Krummenacher, Mahias, Raffaele de Rosa en de Oostenrijker Thomas Gradinger.

De zesde startplaats werd een prooi voor Okubo voor Ayrton Badovini, Cluzel, Isaac Viñales en Peter Sebestyen.

Rob Hartog werd met de negentiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander voor Glenn van Straalen (20) en Jaimie van Sikkelerus die de vierentwintigste startplaats voor zich op wist te eisen.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App