Andrea Locatelli heeft zaterdag pole position behaald in de WorldSSP klasse op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. De vanuit Moto2 overgekomen Italiaan wist in zijn debuutweekend de snelste ronde te rijden tijdens de Superpole sessie voor verdedigend kampioen Randy Krummenacher en Lucas Mahias.

Voor de World Supersport klasse begon de dag met een twintig minuten durende FP3 sessie om 10:35 uur lokale tijd, 00:35 uur Nederlandse tijd. Hierin was Bardahl Evan Bros. Yamaha coureur Andrea Locatelli, overgekomen vanuit het Moto2 kampioenschap, het snelst voor Jules Cluzel en Randy Krummenacher. EAB Ten Kate Racing coureur Steven Odendaal klokte de elfde tijd, Nederlander Jaimie van Sikkelerus kwam naar de twintigste tijd.

Twee uur later, om 12:55 lokale tijd, 02:55 uur Nederlandse tijd, ging de 25 minuten durende Superpole sessie van start voor de World Supersport klasse. Dit jaar rijdt de klasse voor het eerst op slicks wat in principe voor snellere rondetijden moet zorgen. Echter is het bekende ‘Phillip Island probleem’ hiermee nog niet opgelost want de Supersport coureur mogen niet meer dan tien ronden op dezelfde achterband rijden en zondag tijdens de race zal er dan ook een verplichte pitstop moeten worden uitgevoerd.

Andrea Locatelli was in deze Superpole sessie het snelst met een 1’32.454 en wist het zeven jaar oude (!) polerecord van Sam Lowes daarmee te verbreken. Randy Krummenacher, verdedigend WorldSSP kampioen en overgestapt naar MV Agusta, kwalificeerde zich keurig als tweede voor 2017 WorldSSP kampioen Lucas Mahias. Jules Cluzel kwam naar de vierde tijd voor Raffaele de Rosa en de eveneens vanuit Moto2 overgekomen Phillip Oettl op de Puccetti Kawasaki. Daarachter eindigden EAB Ten Kate Racing coureur Steven Odendaal, Isaac Viñales, Corentin Perolari en Federico Fuligni in de top tien. Nederlander Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als 21e.

De WorldSSP race gaat zondag om 03:15 uur Nederlandse tijd, 13:15 uur lokale tijd van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App