Kenan Sofuoglu heeft zaterdagmiddag in Donington de World Supersport pole voor zich opgeëist. De Kawasaki coureur was tijdens de kwalificatie het snelst voor PJ Jacobsen en Luke Stapleford. Jaimie van Sikkelerus kwalificeerde zich als achtentwintigste.

Superpole 1
Tijdens deze sessie was het in de slotfase een uitermate spannende aangelegenheid. Leek het erop dat Jules Cluzel, de Fransman kende een teleurstellende eerste dag die gekenmerkt werd door mechanische problemen, zich alsnog leek te plaatsen voor de Superpole 2 kwalificatie waren Alex Baldolini en Alessandro Zaccone die roet in het eten gooiden voor de Fransman.

Terwijl Baldolini en Zaccone zich plaatsen moest Cluzel genoegen nemen met de derde tijd in deze sessie wat betekende dat Cluzel voor de tweede keer dit seizoen zich niet bij de beste twaalf wist te kwalificeren en zondag in Donington vanaf de dertiende plaats op de grid aan de race moet beginnen.

Christian Gamarino werd in deze sessie vierde en stelde daarmee de veertiende startplaats veilig voor Federico Carriscasulo en Hikari Okubo.

Jaimie van Sikkelerus noteerde de achttiende rondetijd in deze sessie en kwalificeerde zich daarmee als achtentwintigste voor de race van zondag.

Superpole 2
In deze sessie was het Kenan Sofuoglu die meteen de toon zette en de lijst aanvoerde voor Luke Stapleford.

Met nog zeven minuten te gaan was het PJ Jacobsen die Stapleford terug verwees naar de derde plaats op de lijst. De Amerikaan moest op dat moment echter nog wel bijna een halve seconde prijsgeven op de snelste tijd van de regerend World Supersport kampioen.

In de slotfase waren het zowel Sofuoglu als ook Jacobsen die beiden hun eigen tot dan toe snelste tijden aan wisten te scherpen. Ondanks dat Jacobsen het verschil wist te verkleinen was het Sofuoglu die met de pole aan de haal ging.

Achter de Kawasaki en de Honda coureur wist Triumph coureur Stapleford zich als derde te kwalificeren voor Baldolini en Randy Krummenacher.

Ayrton Badovini, die na zijn sterke optreden in Sepang vanaf dit weekend de plaats inneemt van de Duitser Kevin Wahr binnen het Gemar Balloons – Team Lorini, noteerde de zesde rondetijd voor Gino Rea, Kyle Smith, Lorenzo Zanetti en Illia Mikhalchik.

Zaccone en Ondrej Jezek eisten de elfde en twaalfde startplaat voor zich op.