Randy Krummenacher heeft de tweedaagse WorldSSP Test op Phillip Island afgesloten met de snelste rondetijd achter zijn naam. De Zwitser noteerde dinsdag tijdens de tweede en afsluitende testdag de snelste rondetijd voor teamgenoot Federico Cariscasulo en Jules Cluzel. Jaimie van Sikkelerus was met de veertiende rondetijd de snelste Nederlander.

Net als bij de WorldSBK sessie waren er ook bij aanvang van de eerste WorldSSP sessie van de dag enkele regendruppels te bekennen. Het bleef gelukkig bij een aantal spetters waardoor de coureurs er nagenoeg geen hinder van ondervonden en er gewoon gereden kon worden.

Of het te maken had met de lichte spetters is niet bekend maar opvallend was wel dat de ene na de andere coureur een foutje maakte en even naast de baan raakte of ten kwam. Wat betreft de Nederlanders bleef het voor Glenn van Straalen en Rob Hartog bij een uitstapje naast de baan, Jaimie van Sikkelerus daarentegen kwam ten val in bocht 11. Voor de coureur uit Akersloot betekende dit tevens een vroegtijdig einde van de sessie, dit ondanks dat hij zijn Honda zelf terug kon rijden naar de pits.

Op de baan was het Randy Krummenacher die in deze eerste sessie van de dag het snelst rondging. De Zwitser noteerde een snelste ronde van 1’33.11 en was daarmee niet alleen al flink sneller dan zijn eigen snelste rondetijd van de eerste dag maar tevens het snelst in deze sessie voor zijn Bardahl Evan Bros WorldSSP teamgenoot Federico Cariscasulo, Jules Cluzel, Lucas Mahias en Raffaele de Rosa.

Van de drie Nederlanders was Van Sikkelerus opnieuw het snelst, de MPM WILDport Racedays coureur noteerde de veertiende rondetijd. Hartog sloot deze eerste sessie van de dag af als eenentwintigste terwijl Van Straalen de vierentwintigste rondetijd op de klok wist te zetten.

Tijdens de tweede en afsluitende sessie van de dag maar tevens ook de laatste van deze tweedaagse test was het Cariscasulo die na afloop de lijst aanvoerde. Met een snelste rondetijd van 1’33.312 was de Italiaan echter niet sneller dan tijdens de ochtendsessie. Dit keer noteerde Krummenacher de tweede rondetijd voor De Rosa en het Franse GMT 94 Yamaha duo Cluzel en Corentin Perolari.

Met een zeventiende rondetijd was Van Straalen in deze sessie de snelste landgenoot. Hartog noteerde de eenentwintigste rondetijd terwijl Van Sikkelerus in deze sessie na zijn crash in de ochtend terugkeerde op de baan maar niet verder wist te komen dan de drieëntwintigste rondetijd.

Ook deze sessie werd halverwege nog een keer onderbroken door een rode vlag situatie, dit opnieuw naar aanleiding van de familie zeemeeuw die opnieuw een bezoek bracht aan het circuit en voor een gevaarlijke situatie zorgde. Crashes waren er niet in deze sessie ondanks dat er opnieuw wel veel coureurs even naast de baan geraakten.

Samengestelde lijst dag 2
Deze lijst wordt aangevoerd door Krummenacher voor Cariscasulo, De Rosa, Cluzel en Perolari. Lucas Mahias sloot de dag af als zesde en was op deze positie de best geklasseerde Kawasaki coureur. Achter de Fransman was het de Japanner Hikari Okubo gevolgd door Hector Barbera, Thomas Gradinger en Hanus Soomer.

Op de veertiende plaats was Van Sikkelerus de best geklasseerde Nederlander voor Van Straalen op de eenentwintigste plaats en Hartog die de drieëntwintigste rondetijd op de klok wist te zetten.

Samengestelde lijst dag 1 en 2
Deze lijst is precies hetzelfde als de samengestelde lijst opgemaakt tijdens dag 2, alle 24 aanwezige coureurs wisten namelijk hun snelste rondetijd van de dag te rijden tijdens de tweede en afsluitende testdag.

Nederlanders (audio)
Direct na afloop van de dag zocht Russell Colvin de drie Nederlanders op en vroeg hij hun naar een eerste reactie. Beluister de verhalen van het drietal via onderstaande audiolinks:

Jaimie van Sikkelerus:

Glenn van Straalen

Rob Hartog

 

Onderstaand een fotoserie gemaakt tijdens de twee testdagen van de hand van Russell Colvin. Gedurende de test zullen er regelmatig foto’s toegevoegd worden.

Dag 2:

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Dag 1:

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Handige links WorldSBK & WorldSSP Test Phillip Island:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag dag 1
Fotoverslag dag 2

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App