Randy Krummenacher heeft tijdens de eerste dag van de tweedaagse WorldSSP test op Phillip Island de snelste rondetijd laten noteren. De Zwitser was maandag het snelst voor teamgenoot Federico Cariscasulo en het Franse duo Jules Cluzel en Lucas Mahias. Jaimie van Sikkelerus was maandag met de zeventiende rondetijd de snelste Nederlander.

Op een bewolkt maar droog Phillip Island Grand Prix Circuit openden de WorldSSP coureurs maandag de eerste dag van de tweedaagse WorldSBK en WorldSSP test. Voor de FIM Supersport World Championship coureurs stonden er maandag twee 110 minuten durende sessies op het programma, de eerste sessie waarin we de volledige startgrid dit seizoen in actie zagen, inclusief een aantal nieuwe gezichten.

Tijdens de eerste sessie was het Federico Caricasulo die met een snelste ronde van 1’33.882 het snelst was voor BARDAHL Evan Bros WorldSSP Team teamgenoot Randy Krummenacher en Raffaela de Rosa.

Helemaal vlekkeloos verliep deze eerste sessie echter niet. Naast het feit dat er vele zeemeeuwen aanwezig waren op en rondom de baan kreeg Gabriele Ruiu al vrij snel een zwarte vlag vanwege een niet werkende transponder, kregen o.a. Lucas Mahias, Thomas Gradinger, Hector Barbera en Federico Cariscasulo te maken een technisch probleem, kregen veel coureurs te maken met een oververhitte transponder, werd er na een uur de rode vlag getoond vanwege de landing van een familie zeemeeuwen op de baan en kwam Jules Cluzel in de slotfase van de sessie ten val.

Tijdens de tweede sessie waren de rollen bovenaan de lijst echter omgedraaid en noteerde Krummenacher een ronde van 1’33.820. Met deze rondetijd was Krummenacher niet alleen het snelst tijdens de tweede sessie maar liet hij tevens de snelste ronde van de dag noteren. Cluzel noteerde in deze sessie de tweede rondetijd gevolgd door Mahias, De Rosa en snelste man van de eerste sessie Cariscasulo.

Ook in deze sessie zorgden de zeemeeuwen weer voor het nodige oponthoud, kwamen Jaimie van Sikkelerus en Rob Hartog beiden in de beginfase even naast de baan in bocht 4, kwamen De Rosa, Mahias, Glenn van Straalen, Hikari Okubo en Cariscasulo allen een keer ten val. De crash van Cariscasulo (bocht 11) zorgde 10 minuten voor het einde tevens voor een vroegtijdig einde van de sessie.

Gecombineerde lijst na twee trainingen
Deze lijst wordt aangevoerd door Krummenacher met een snelste rondetijd van1’33.820, gereden tijdens de tweede sessie. Teamgenoot Cariscasulo neemt op deze lijst de tweede plaats in gevolgd door Cluzel, Mahias en De Rosa.

De zesde rondetijd tijdens deze eerste dag kwam op naam van Okubo voor Hector Barbera, Gradinger, Corentin Perolari en de dit seizoen vanuit de Moto2 klasse overgekomen Isaac Viñales.

Loris Cresson, de enige Belgische deelnemer in het WorldSSP veld, noteerde maandag de dertiende rondetijd.

Nederlanders
Dit seizoen staan er maar liefst drie landgenoten aan de start in de WorldSSP klasse te weten Jaimie van Sikkelerus, Rob Hartog en Glenn van Straalen. Voor zowel Hartog als ook Van Straalen was het vandaag de eerste kennismaking met het Phillip Island Grand Prix Circuit terwijl Van Sikkelerus hier ook het afgelopen seizoen actief was.

Jaimie van Sikkelerus:

Rob Hartog:

Glenn van Straalen:

 

Onderstaand een fotoserie gemaakt tijdens de twee testdagen van de hand van Russell Colvin. Gedurende de test zullen er regelmatig foto’s toegevoegd worden.

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Handige links WorldSBK & WorldSSP Test Phillip Island:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App