Lang was er weinig actie tijdens FP2 van de World Supersport op het Circuit de Barcelona-Catalunya, maar in de slotminuten was de baan droog genoeg om met slicks naar buiten te gaan. Isaac Viñales was uiteindelijk het snelste voor Lucas Mahias en Andrea Locatelli. Glenn van Straalen bracht een vijftiende tijd op de klokken.

De vrijdag op het Circuit de Barcelona-Catalunya werd afgesloten met de tweede vrije training voor de World Supersport klasse. Lucas Mahias noteerde vrijdagmorgen de snelste tijd voor Isaac Viñales, Philipp Oettl, Andrea Locatelli en Steven Odendaal. Glenn van Straalen rijdt vanaf dit weekend op de Yamaha R6 van MPM Routz Racing Team als vervanger van de geblesseerde Jaimie van Sikkelerus. Voor Van Staaalen is zowel de motor als het circuit nieuw. Met dit in het achterhoofd mocht Van Straalen dan ook niet ontevreden zijn over zijn drieëntwintigste tijd in de eerste sessie.

De tweede sessie werd voor de rijders allesbehalve nuttig. In de tweede training van de World Superbike was de baan al wat aan het opdrogen. Toen de WorldSSP training van start ging besloten diverse rijders wel naar buiten te gaan. Iets meer dan de helft van de rijders kwam in de baan, maar na een aantal ronden kwamen ze één voor één weer naar binnen. Danny Webb had in de beginfase de tijdlijst aangevoerd. Vervolgens was het Viñales en daarna zette De Rosa de voorlopig snelste tijd.

Lang was het heel erg rustig op de baan. Het was te droog om echt te kunnen werken aan het ritme op een natte baan, maar het was te nat om met slicks goed werk te kunnen doen. In de slotminuten kon het ‘echte werk’ gaan beginnen, want het was droog genoeg om met slicks naar buiten te gaan. De rondetijden denderden dan ook naar beneden. Het was uiteindelijk Viñales die met een 1’47.711 ruim zes tienden sneller was dan nummer twee Mahias. Locatelli kwam tot een derde tijd gevolgd door Corentin Perolari en Hannes Soomer. Steven Odendaal van EAB Ten Kate Racing kwam tot een twaalfde tijd. Zijn collega in de box Van Straalen zette een vijftiende tijd op de klokken.

Ook voor de World Supersport coureurs is het morgen een drukke dag met de derde vrije training gevolgd door de Superpole en de eerste race van het weekend op het Catalaanse circuit.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App