Wayne Tessels zal tijdens de Nederlandse ronde van het WK Superbike, van 12 t/m 14 april op het TT Circuit Assen, aan de start verschijnen middels een wildcard in de WorldSSP klasse. De coureur uit Lopik is vooralsnog de enige Nederlandse wildcard coureur tijdens het evenement.

Nadat hij vorig seizoen nog als vaste deelnemer actief was in de Europese World Supersport wedstrijden komt Wayne Tessels dit seizoen als coureur in de Supersport 600 klasse van het IDM. De Nederlander zal hier aan de start verschijnen op een snelle Yamaha R6 van SWPN / Stichting Zorgeloos Kind.

De afgelopen week werkten Tessels en zijn nieuwe teamgenoot Ricardo Brink (die in 2019 opnieuw uitkomt in de IDM Superbike 1000 klasse) een vierdaagse test af in Spanje. Op respectievelijk het circuit van Valencia en Barcelona maakte Tessels voor het eerst kennis met de Yamaha R6 van SWPN.

De coureur uit Lopik kende een voortvarende start en wist al snel op tempo te komen met deze voor hem nieuwe machine. In Valencia werd er veel waardevolle informatie verzameld. Vervolgens reisden Tessels en het team door naar Barcelona om daar nog eens twee dagen te testen. Er werden serieuze stappen gemaakt met de afstelling en ook qua snelheid.

Na afloop van de test was er echter nog meer goed nieuws voor Tessels, de bevestiging van de WorldSSP wildcard voor de Nederlandse ronde van het FIM Supersport World Championship was binnen. Tessels is hiermee de vierde Nederlander, naast de vaste deelnemers Rob Hartog, Jaimie van Sikkelerus en Glenn van Straalen, die op het TT Circuit van start gaan in de WorldSSP categorie.

Wayne Tessels: ‘De eerste indruk met de Yamaha R6 is goed en het is een motor waar je redelijk makkelijk opstapt. Het was ook de eerste test met SWPN en dat is erg goed bevallen. Het zijn professionele mensen die hard werken en dat past goed bij mij. Al met al was het hele goede test: we hebben goed weer gehad, het waren prachtige circuits en we hebben flinke stappen vooruit gemaakt. Zaterdag gaan we testen in Assen en het is natuurlijk super dat ik daar met wildcard mag starten in de WK Supersport!’

De Nederlandse ronde van het WK Superbike wordt van 12 t/m 14 april verreden op het TT Circuit Assen.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App