WorldSSP300: Booth-Amos en Kalinin het snelst tijdens FP1 in Estoril

53
Nick Kalinin (22) en Tom Booth Amos (69) waren het snelst in FP1 | Foto credit: Randy van Maasdijk

Teamgenoten Nick Kalinin (Groep A) en Tom Booth-Amos (Groep B) klokken de snelste tijden in de eerste vrije training op het Circuito do Estoril. Koen Meuffels was met een zevende tijd de snelste Nederlander. Scott Deroue en Jeffrey Buis waren respectievelijk tiende en vijftiende van hun groep tijdens de openingssessie van het weekend.

De finaleronde van het World Supersport 300 kampioenschap staat dit weekend in het teken van de Nederlandse strijd om de wereldtitel tussen Jeffrey Buis en Scott Deroue. Het puntenverschil tussen de twee MTM Kawasaki MotoPort teamgenoten is 28 punten in het voordeel van Buis. De overige rijders in het grote deelnemersveld maken geen kans meer op de wereldtitel.

Groep B
Dit weekend traint eerst Groep B. Het was zo’n veertien graden toen de rijders om 9:00 uur plaatselijke tijd van start gingen voor hun eerste vrije training op het Circuito do Estoril. Voor veel rijders is het circuit nieuw. Niet voor Deroue, want hij wist acht jaar geleden twee races te winnen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup op het Portugese circuit. Tom Booth-Amos draaide constant in de top van de tijdlijst mee en was uiteindelijk ook het snelste met een 1’52.527. Meikon Kawakami was tweede gevolgd door Tom Edwards. Luca de Vleeschauwer begon goed aan zijn wildcardoptreden in het WK. De Belg rijdt voor het Nederlandse RT Motorsports by SKM-Kawasaki team en zette een zevende tijd. Deroue stond in de beginfase ook lang in de top-vijf. De Nederlander draaide zijn rondetijden veelal alleen in de slotfase en sloot de sessie als tiende af.

Groep A
Buis en zijn teamgenoot Koen Meuffels kwamen vervolgens in actie in Groep A. De baantemperatuur was ondertussen iets gestegen. In deze groep was opnieuw een rijder van RT Motorsports by SKM-Kawasaki het snelst. In deze groep was Nick Kalinin het rapste met een 1’52.146. Bruno Ieraci zette een tweede tijd. De Italiaan was in zijn laatste ronde onderweg naar de snelste tijd, maar hij werd opgehouden in de laatste sector. Alejandro Carrion was derde. Meuffels was de snelste Nederlander in de eerste vrije training met een zevende tijd in Groep A. Kampioenschapsleider Buis was anderhalve seconde langzamer dan Kalinin en noteerde een vijftiende tijd.

Vanmiddag vanaf 13:30 uur plaatselijke tijd, 14:30 uur Nederlandse tijd, begint de tweede vrije training voor de World Supersport 300 klasse op het Circuito do Estoril.

Handige links Pirelli Estoril Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App