Oliver Konig (Groep B) en Eunan McGlinchey (Groep A) waren de snelste rijders in de natte tweede vrije training van de World Supersport 300 klasse op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Koen Meuffels was de rapste Nederlander met een vierde tijd in Groep A.

Vrijdagmiddag gingen de World Supersport 300 coureurs de baan op in twee groepen voor de tweede vrije training op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Inigo Iglesias Bravo was vrijdagmorgen het snelste geweest van Groep A. Bruno Ieraci voerde de tijdlijst in Groep B aan voor Koen Meuffels en Jeffrey Buis. Dit weekend komt Groep B telkens als eerste in actie gevolgd door Groep A.

Groep B
In de middagpauze was het wat gaan miezeren. Toch gingen de rijders van Groep B om 13:30 uur massaal de baan op. Echter niet voor lang, want in hun eerste ronde begon het gelijk harder te regenen, waardoor alle rijders besloten om de pits op te zoeken. Vervolgens ging twintig van de achtentwintig rijders in het tweede deel van de sessie op regenbanden naar buiten. De Tsjech Oliver Konig was het snelste in de natte omstandigheden voor Angel Heredia en zijn landgenoot David Kuban. Er waren crashes voor Bahattin Sofuoglu en Meikon Kawakami.

Scott Deroue kwam tot een zesde tijd. Voor Deroue kwam de regen heel erg slecht uit. Want de Kawasaki-coureur kende ook geen gelukkige eerste sessie, waarin hij vijftiende was van zijn groep en buiten de top-dertig staat in de gecombineerde uitslag na de eerste dag. Deroue moet dus hopen dat het morgen droog is in de derde vrije training, zodat hij zijn tijd kan verbeteren. Wanneer het opnieuw nat is zaterdagmorgen, zal Deroue van starten moeten in de Last Chance Race.

Groep A
De baan was ook nat toen de rijders uit Groep A in de baan kwamen. Ook zagen we in deze sessie ongebruikelijke namen bovenaan op de tijdlijst. Uiteindelijk was Eunan McGlinchey het snelst in deze training voor Filippo Rovelli en Alvaro Diaz. Koen Meufels eindigde ondanks een crash in de slotfase met een vierde tijd. De Fransman Johan Gimbert noteerde een vijfde tijd. Jeffrey Buis zette in de natte omstandigheden geen snelle tijd en eindigde als twintigste in zijn groep.

Zaterdagmorgen staat er nog een derde vrije trainingen in twee groepen op het programma voor de World Supersport 300 categorie. Vervolgens plaatsen de snelste dertig coureurs na drie vrije trainingen zich voor de Superpole en rechtstreeks voor de twee races in Spanje. De overige rijders moeten zaterdagmiddag van start in de Last Chance Race. De eerste zes rijders die in deze race over de finish komen plaatsen zich alsnog voor de twee hoofdraces.

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App