Jaimie van Sikkelerus verschijnt komend weekend met een wildcard aan de start in de World Supersport race op het Donington Park circuit. De rijder uit Akersloot komt in die race uit in de FIM European Cup.

Het wordt de tweede keer dit seizoen dat van Sikkelerus gaat deelnemen aan een race meetellend voor de FIM European Cup, de klasse dat tijdens de Europese ronden van het WorldSBK kampioenschap is geïntegreerd in de WorldSSP klasse .

De Start Racing rijder verscheen ook in Assen met een wildcard aan de start. Tijdens deze wedstrijd maakte hij een goed debuut in deze klasse. De rijder uit Akersloot pakte een goede start en reed toen op het natte circuit een knappe wedstrijd totdat hij met nog vijf ronden te gaan iets te vroeg op het gas ging en ten val kwam.

Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Van Sikkelerus maar wel heeft hij in deze wedstrijd veel ervaring opgedaan. Nu de Noord Hollander weet wat een wedstrijd om het Europees Kampioenschap Supersport 600 in houd, komt hij dit weekend met vertrouwen aan de start.

Verder is inmiddels bekend geworden dat Kyle Ryde de rest van het seizoen in de WorldSSP klasse zal uitkomen op een MV Agusta. De Brit zat sinds Imola zonder zitje omdat het Ranieri Med – SC Racing Team na de race op Imola totaal onverwacht de stekker eruit trok.

Ryde heeft inmiddels een overeenkomst getekend met het Schmidt Racing Team waar hij zal uitkomen op de MV Agusta F3 675. Ryde wordt binnen Schmidt Racing de teamgenoot van Nico Terol.

Superstock 1000 FIM CUP:
Inmiddels is ook bekend gemaakt dat Lucas Mahias komend weekend aan de start zal verschijnen in de Superstock 1000 FIM Cup. De Fransman zal uitkomen voor het Pata Yamaha team en samen met Niccolo Canepa de geblesseerde vaste rijders Ricardo Russo en Florian Marino vervangen.

WorldSBK
Er is ook goed nieuws voor Sheridan Morais. De Zuid-Afrikaan mag op Donington Park aantreden in de WorldSBK klasse. Morais vervangt vanaf komend weekend de Australiër Josh Hook binnen het Grillini Kawasaki team.