WorldWCR: Ana Carrasco het snelst tijdens eerste testdag in Cremona

2801
ana-carrasco
Ana Carrasco | foto© worldsbk.com

De eerste collectieve circuitactie voor het FIM Women’s Circuit Racing World Championship vindt deze week plaats op het circuit van Cremona in Italië. Donderdag tijdens de eerste dag van de tweedaagse test was het Ana Carrasco die het snelst was. De Spaanse jongedame reed haar snelste rondetijd van de dag in de ochtendsessie voordat de test donderdagmiddag gehinderd werd door een flinke regen- en onweersbui.

Met het nieuwe FIM Women’s Circuit Racing World Championship seizoen dat over een maand van start gaat op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, staat deze eerste gezamenlijke tweedaagse test voor de deelnemers met name in het teken van het wennen aan hun Yamaha R7-machines en Pirelli-banden.De snelste rondetijden van de dag werden donderdag al voor de middag op de klok gezet aangezien het na de middag rond 14.00 uur plaatselijke tijd begon te regenen en te onweren. Later op de middag werd er nog wel gereden, maar iedereen werd wel gedwongen om op de regenbanden de baan op te gaan.

Het betekende dat Anna Carrasco – 2018 WorldSSP300 wereldkampioen – met haar snelst gereden rondetijd van 1’45.949 gereden in de eerste sessie van de dag – donderdag na afloop van de eerste dag de tijdlijst aanvoerde voor de 19-jarige Lucy Michel en Adela Ourednickova.

Volledige uitslagen dag 1: SESSION 1-2-3 DAY 1 RESULTS

De WorldWCR-test gaar vrijdag verder op het circuit van Cremona.

WorldWCR
Het zes raceweekenden tellende FIM Women’s Circuit Racing World Championship is een nieuw kampioenschap uitsluitend voor vrouwen, gebruik makend van Yamaha R7 motoren. Het kampioenschap wordt verreden in het bijprogramma van het MOTUL FIM Superbike World Championship.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.