WSBK: Elias: ÒDe BMW Superbike is krachtiger dan ik dachtÓ

42

LCR Honda rijder Toni Elias kwam de afgelopen twee dagen tijdens een test op het circuit van Misano in actie op een BMW S1000RR van het BMW Italia team. Elias had moeite om zich aan te passen aan het rijden met de krachtige Superbike.

Zijn terugkeer naar de MotoGP klasse als regerend Moto2 wereldkampioen is nou niet echt een succes te noemen en het lijkt er dan ook op dat Toni Elias voor het komende seizoen niet al te veel opties heeft.<br /> &nbsp;<br /> Voor een mogelijke overstap naar het World Superbike besloot Elias in samenwerking met het BMW Italia team om op het circuit van Misano alvast eens kennis te maken met een van de machines die actief zijn in het World Superbike.<br /> &nbsp;<br /> De Spanjaard was uiteindelijk twee seconden langzamer dan snelste man Marco Melandri, de test was dus geen groot succes te noemen maar dat was deels te wijten aan problemen met de omvang van de voor Elias te grote machine.

<blockquote>ÒDe tank is zo groot dat ik niet goed bij het stuur en de rem- en koppelingshendel kan komen en de motor niet goed kan controleren. Het eerste wat ik nodig zou hebben is een kleinere tank maar ook de zitpositie moet anders,Ó vertelde <strong>Elias</strong> aan het Italiaanse Motosprint. ÒIk ben niet gewend aan het rijden met productiemotoren, deze bewegen meer en daarbij kan ik het gas dus niet goed opendraaien. Ik heb geprobeerd de vering wat harder te zetten maar toen was de BMW moeilijk te berijden. Ik heb meer tijd nodig om me aan te passen aan deze motor, fysiek gezien en ook voor wat betreft het karakter van de motor. De BMW heeft een geweldig motorblok maar het vermogen komt er plotsklaps in en het is niet makkelijk om dat onder controle te houden. De Superbike is een stuk krachtiger dan ik had verwacht.Ó</blockquote> <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 450px; height: 80px;" src="//www.facebook.com/plugins/like.php?app_id=156381877783382&amp;href=http%3A%2F%2Fracesport.nl%2FWSBK%2FSuperbikes%2Felias-de-bmw-superbike-is-krachtiger-dan-ik-dacht-%2Ftabid%2F100%2FiNews_ID%2F27822%2FDefault.aspx&amp;send=false&amp;layout=standard&amp;width=450&amp;show_faces=true&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;font&amp;height=80"></iframe>