Het nieuwe Australische duo van Foggy Petronas Racing maakte op dinsdag, de eerste van drie testdagen, hun debuut op de driecilinder op het circuit van Valencia.

Garry McCoy in actie op de FP1 (foto: Foggy Petronas Racing)

De driedaagse test is georganiseerd door Pirelli en het tweetal ging samen met acht andere Superbike teams onder droge en zonnige omstandigheden de baan op. Martin en McCoy hadden al snel een goed tempo te pakken op het toch nog koude circuitoppervlak.

De eerste dag verliep naar behoren hoewel McCoyÕs dag abrupt werd be‘indigd door een mechanisch probleem waardoor hij onderuit ging. McCoy liep daarbij een lichte blessure op het bovenste deel van zijn rug op en werd geadviseerd om het de rest van de dag wat rustiger aan te doen. Het chatter probleem waar het team dit seizoen last van had is enigszins verminderd omdat beide rijders met hun rijstijl minder krachtig op de motor remmen.

ÒVandaag begon goed, we hebben wat kleine aanpassingen gedaan zodat ik me wat lekkerder zou voelen op de motor en dat is gelukt,Ó was het relaas van McCoy. ÒDe handelbaarheid van de FP1 stond bekend als goed maar het is nog beter dan ik had verwacht. Er zijn natuurlijk nog gebieden waar op doorontwikkeld moet worden maar ik weet zeker dat dat na verloop van tijd allemaal goed zal komen. We hebben een goede basisafstelling gevonden en we kunnen nu beginnen aan de specifieke afstellingen. Mijn dag eindigde helaas wat vroeger nadat in vlak voor de lunch in bocht elf een highsider meemaakte. Ik kreeg in bocht zes al een waarschuwing dat er iets niet helemaal okŽ was doordat de band midden in de bocht wat weg gleed, maar ik ging toch door. Ik voel me goed maar kreeg het advies om het even rustig aan te doen tot morgenochtend zodat ik er dan weer tegenaan kan.Ó

ÒVandaag was puur om een lekkerder gevoel op de motor te krijgen en een basisafstelling te vinden en dat is gelukt, dus ik ben tevreden met mijn eerste dag,Ó was het commentaar van Martin. ÒElke motor die ik heb bereden is verschillend en mijn eerste indruk van de FP1 is dat het een goede motor is die alleen wat aanpassingen nodig heeft om het aan te passen aan mijn rijstijl. Ik hou er van om laat te remmen en daarom hebben we aan de voorkant gewerkt zodat ik me lekker genoeg voel om een goede ronde te rijden. Het is fijn om met het team te werken en het is een goede ervaring voor me om met verschillende mensen over de verschillende delen van de motor te praten zoals motorblok, frame en vering. In de komende paar dagen wil ik zoveel mogelijk tijd op het circuit doorbrengen zodat ik goed kan wennen aan de motor en weer helemaal in het raceritme kan komen nadat ik zes weken niet op een motor heb gezeten.Ó

Het team zal de komende twee dagen Pirelli banden gaan testen en zal de laatste dag van de test ook aan de doorontwikkeling van het motorblok gaan werken.

bron: Foggy Petronas Racing persbericht
tekst: RenŽ van der Does