Ook Ghisbert van Ginhoven en Nicolas Saelens moesten weer aan de bak in de vierde ronden van het EK Superstock in Oschersleben en waarin Saelens weer een EK punt wist te behalen. Hieronder volgt het verslag van het MCT-Sitra racing team.

Vrijdag 28 mei
Oschersleben is een goed circuit voor Ducati motorfietsen en onze rijders. Het startveld zit bijzonder dicht bij elkaar: de nummers 1 tot 27 slechts binnen 2 seconden. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Het weer is hier prima: droog en 21o. Nicolas is lekker bezig, zijn 17e positie is een hele nette voor ons team. Zijn ervaring in de EK Superstock begint vruchten af te werpen. Ghizz moet zijn draai in de voor hem nieuwe competitie nog een beetje vinden. Zijn eerste jaar in de EK Superstock zal een leerjaar worden maar hij leert snel. Het team is er absoluut van overtuigd dat zijn nu al niet slechte resultaten zullen verbeteren. Het heeft alleen even tijd nodig.

Zaterdag 2 mei
Nicolas is regelmatig in zijn resultaten, na de 2e kwalificatie staat hij voor morgen op de 6e start rij op de 18e positie. Dit jaar belooft een goede voor hem te worden. Elke ronde verbeterd hij zichzelf en het team is hem veel respect verschuldigd. Ghisbert parkeert zijn fiets in de grindbak in de 3e ronde van de 2e kwalificatie. Hij is OK maar heeft net even iets te hard geprobeerd naar voren te rijden. In de 2 ronden die hij heeft gereden verbeterd hij wel zijn tijd van gisteren zodat hij zondag kan starten van de 27e positie op rij 9. Het vermogen van de MCT Ducati 999S motorfietsen is vandaag indrukwekkend: in de 2e vrije training heeft Nicolas de hoogste topsnelheid in het totale veld (256,0 km/h). In de 2e kwalificatie zet Ghisbert de 5e snelste tijd neer (248,9 km/h). Deze snelheden staan zelfs niet slecht in vergelijk met de Supersport. Raketten uit Terneuzen, let daar maar op. Nu nog vooraan rijden.

Zondag 30 mei
Nicolas is in goede vorm. Hij continueert zijn resultaten van dit weekend in de warming up. De op een na beste Ducati rijder van het veld. Ghisbert spaart zijn krachten voor de race.

De race:
Nicolas doet het weer: we hebben nog een EK punt in de pocket! Na een spannende race waar hij constant op de 16e plek ligt, krijgen onze rijders een plaatsje cadeau als iemand voor hen tegen het asfalt gaat. Nicolas kan zijn geluk niet op en weet zijn terugkeer naar het MCT team steeds meer te waarderen. Met 246,1 km/h is hij op een 5e overall positie ook nog de Ducati rijder met de hoogste topsnelheid. Ghisbert vecht voor zijn positie en weet deze ronde na ronde te verbeteren. Op een bepaald moment moet hij van de 20ste terug naar de 22ste maar komt weer terug. Hij verbeterd zijn beste tijd van dit weekend met 0,6 seconden. Onze rijders leren veel van elkaar en we zijn er van overtuigd dat dit zich gaat vertalen in toekomstige resultaten. Al met al een geweldig raceweekend met minimale problemen en goede resultaten.

We willen onze mede Benelux rijders feliciteren met hun resultaten en met name Didier Van Keymeulen met zijn fantastische 2e plaats dit weekend.