Na de overzeese race in Phillip Island, Australi‘ kunnen de Ten Kate Honda rijders zich op gaan maken voor de Europese race te Misano. Het dwergstaatje San Marino in Itali‘ is de gastheer voor de derde race van het WK Superbike en Supersport.

Chris Vermeulen; ÒMet mijn twee tweede plaatsen in Phillip Island ben ik tevreden, er is een duidelijk stijgende lijn te zien in de resultaten. Ik voel me steeds beter thuis op de Honda Fireblade met zijn pakhuis aan PKÕs en het team werkt hard om de motorfiets Vermeulen-proof te maken. Voor Misano hebben we weer nieuwe delen voor de motor te testen die de nodige verbeteringen moeten gaan brengen. De podiumplaatsen in Australi‘ waren een mooie mentale opsteker voor ons allen en een bevestiging dat we op de goede weg zijn.Ó

Karl ÒMuggasÓ Muggeridge: ÒTijdens mijn thuisrace schijn ik niet te mogen scoren! Een zekere derde plaats viel in de laatste rondes weg door vermogensverlies. Van buitenaf lijkt het er bijna op dat we alleen maar goed kwalificeren kunnen, dat hoop ik zeer spoedig recht te kunnen zetten.Ó

Broc Parkes; ÒDe thuisrace was hectisch voor mij, een vierde plaats was niet waar ik op gehoopt had maar de eerste punten van 2004 zijn in ieder geval binnen. Aan Misano heb ik goede herinneringen, vorig jaar scoorde ik daar mijn eerste podiumplaats in het WK Supersport hopelijk kan ik dit jaar weer de gang naar het podium maken.Ó

Teammanager Ronald ten Kate: ÒDe overzeese races hebben logistiek nogal wat voeten in aarde, dus wat dat aangaat ben ik blij dat we nu weer in Europa zijn. De motoren zijn op 1 April teruggekomen naar de werkplaats, dus veel tijd krijgen we niet als voorbereiding op Misano. De trucks gaan namelijk al rijden op tweede paasdag.

Voor de Superbike zijn een aantal nieuwe onderdelen klaar, waaronder bredere achtervelgen en een slipper-clutch. We hopen dat deze koppeling ook het starten vergemakkelijkt voor Chris, dat daar het nodige aan verbetert moet worden staat namelijk buiten alle discussie. In de dagen voorafgaand aan de trainingen zullen we nog het testwerk verrichten in de Arrow uitlaten-fabriek.

De Supersportmannen kunnen hopelijk in Misano de pechduivel afschudden en aantonen dat ze met de voorsten meekunnen.Ó