Chris Vermeulen (Ten Kate Honda CBR1000RR) pakte de eerste WK Superbike overwinning voor hemzelf en het Ten Kate team op een race-dag die gevuld was met actie en spanning op het zonnige Formule 1 circuit te Silverstone. De 21 jarige Australi‘r reed briljant in beide races en finishte in de eerste race als tweede. Hij moest echter wachten tot de tweede race om zijn eerste overwinning te pakken in zijn debuutjaar in de WK Superbike klasse, maar hij pakte hem met stijl.

Strijdend met Ducati rijder Noriyuki Haga in elke ronde van de beide 20 ronden lange races, ging tijdens de eerste race de overwinning aan Vermeulen’s neus voorbij doordat hij een klein foutje maakte in de laatste ronde. In de tweede race zorgde een sterke laatste ronde ervoor dat hij overwon in de 400e WK Superbike race. Ook voor Ten Kate betekende dit de eerste SBK overwinning van dit jaar, een overwinning die al een paar keer dichtbij was.

Tijdens de eerste race was het Pierfrancesco Chili die als derde finishte, en in de tweede race was het kampioenschapsleider Regis Laconi (Duati) die de derde plaats pakte. Vermeulen staat met 137 punten nu vierde in het kampioenschap, slechts 34 punten verwijderd van de leider.

Vermeulen meldde na de historische zege voor team, rijder en Honda CBR 1000RR, “Ik maakte een foutje tijdens de eerste race, dat was net genoeg voor Nori om mij te passeren en de overwinning te pakken. Het was niet mijn bedoeling om dezelfde fout te maken in de tweede race. Wat er ook gebeurde ik was niet van plan om deze te laten schieten. In de laatste ronde zorgde ik ervoor om overal de deur dicht te houden en de snelheid er goed in te houden zodat hij mij niet kon passeren. Ik hoop dat iedereen er net zoveel van genoten heeft als ik deed.”

Teammanager Ronald ten Kate zegt, “Dit was echt een explosie van emotie’s voor het team. We hebben er erg hard aan moeten werken om op dit punt te komen, en tijdens de eerste race konden we zien dat Chris hem bijna had, maar jammer genoeg een foutje maakte. Tijdens de tweede race was hij gewoon perfect, zelfs toen Haga hem de leiding af wou pakken. Ik was zo blij om op het podium te staan, en hem volledig nat te spuiten met champagne. Nu hebben we de overwinning die we nodig hadden en we kunnen ons nu concentreren om het nog beter te maken dan dit. Het is een grote stimulans voor het gehele team.”