WSBK: World Supersport klasse in Brno gekenmerkt door vele vervangers

10

Voorafgaand aan het World Superbike raceweekend op het Brno Circuit in de Tsjechische Republiek laat de startlijst van de World Supersport klasse een redelijk aantal andere namen zien. Zij vervangen geblesseerde rijders of rijders die om een andere reden tijdelijk of definitief geen deel (meer) uitmaken van het rijdersveld.

Na het vertrek van Anthony West naar Kawasaki in de MotoGP was het de vraag wie de nog steeds geblesseerde teamgenoot van Broc Parkes, Kevin Curtain, zou gaan vervangen. Misschien is het niet helemaal een verrassing dat de keuze is gevallen op Jason O'Halloran. De 19-jarige landgenoot van Curtain trad ook tijdens de tweedaagse Pirelli test op het circuit van Vallelunga al op namens het Yamaha World SSP Racing Team en deed daar zeker van zich spreken. Het talent krijgt dit weekend de kans om te laten zien wat hij op wedstrijdniveau in zijn mars heeft.

Yoann Tiberio, die wegens strubbelingen het Stiggy Motorsport Honda team voortijdig moest verlaten, wordt vervangen door Joshua Brookes, voor wie het Alto Evolution Honda avontuur in de World Superbike klasse eerder dit seizoen tot een einde kwam.

Intermoto Czech rijder Tatu Lausletho wordt vervangen door Matthieu Lagrive, terwijl Christian Kellner Yves Polzer vervangt in het LBR Racing Team.

Yamaha Moto 1, die het seizoen startte met Chris Peris en daarna enkele malen op de startlijst ontbrak, verschijnt dit weekend waarschijnlijk met een andere rijder op de baan. Echter, zij maakten nog geen naam bekend. Team Yamaha Spain geeft op haar beurt de Spanjaard Arturo Tizon, die David Forner vervangt, een kans.