WSBK: WTK: Vermeulen 8 en 4, Muggeridge 9 en out

149

Top 10 start in eerste manche Chris Vermeulen en Karl Muggeridge reden naar een top tien finish in de openingsrace van het WK superbike kampioenschap op het Losail international circuit in Qatar. De race werd gewonnen door Troy Corser na een race die verreden werd in twee gedeeltes, na 12 ronden werd er een rode vlag gegeven omdat het 5.38km lange circuit te glad werd door de regen, de tweede manche werd verreden over 9 ronden.

Toen de oppervlakte snel opdroogde, besloot Vermeulen zijn reserve CBR1000RR te pakken voor de herstart, terwijl Muggeridge kampte met de nawee‘n van zijn griepvirus en zijn best deed om zijn 18e kwalificatieplaats in de race te verbeteren. Het Australische duo finishte in het tweede deel van de wedstrijd op een respectievelijke zevende en achtste plaats.

Ronald ten Kate- team manager:
Na de moeilijkheden en de frustraties van de laatste weken die we hadden omdat we weinig konden rijden, denk ik dat we dan tevreden kunnen zijn met twee top tien klasseringen. We moeten op de data kijken of we nog enkele verbeteringen voor de tweede race kunnen vinden om hoger te kunnen finishen in de tweede race en niet te ver achter op te raken in de strijd om het kampioenschap.

Chris Vermeulen- achtste plaats
Ik maakte niet de start die ik nodig had vanaf de tweede rij en pakte de reserve fiets voor de tweede helft van de race omdat de eerste fiets niet aanvoelde zoals ik het graag zou willen. Het voelde beter aan in het tweede deel van de race maar ik kon nog steeds niet de lijnen rijden die ik wilde en eindigde daardoor op het eind van de race in een gevecht met Karl. Het zal beter moeten in de tweede race.

Karl Muggeridge- negende plaats
Ik heb nog steeds problemen met mijn conditie en voelde de laatste drie ronden van het eerste deel van de race de energie wegvloeien. Het resultaat is beduidend beter dan ik had verwacht na vanaf plaats 18 te moeten vertrekken, maar ik zal het nog een keer moeten doen in de race twee. Ik hoop dat ik hier kan vertrekken met een handvol punten tijdens de seizoenstart en mij kan concentreren op de tweede ronde van het kampioenschap.

Vermeulen vierde in tweede race, Muggeridge valt uit

Chris Vermeulen greep net naast een podiumplaats in de tweede race van de twee vandaag verreden races tijdens de opening van het WK superbike seizoen van 2005 op het 5.38km lange circuit van Losail in Qatar. Zijn Winston Honda Ten Kate teamgenoot Karl Muggeridge viel uit door een onschuldige crash in de 10e ronde nadat hij als laatste uit de pitstraat was gestart voor de 18 ronden durende race. De race werd gewonnen door Yukio Kagayama.

De kettingspanner van MuggeridgeÕs CBR1000RR brak in de warm-up ronde, waardoor de 30 jarige Australi‘r achter aan het veld moest vertrekken. Hoewel hij opgeklommen was naar de 17e plaats voordat hij viel, hij kon zijn machine niet meer starten, en moest hij dus opgeven. Ondertussen reed de 22 jarige Vermeulen steeds snellere ronden en realiseerde hij uiteindelijk zijn snelste ronde in de laatste ronde van de race wat hem van de negende plaats na de start bracht tot de vierde plaats bij het vallen van de finishvlag.

Ronald ten Kate Ð team manager:
Karl had een moeilijke tijd de afgelopen week en het probleem met de motor, gevolgd door een crash typeerde zijn pechweekeinde alhier. desondanks, was ik tevreden met de manier waarop hij reed in overweging nemende hoe slecht hij zich nog voelde. Zonder de crash had hij denk ik weer in de punten gereden, wat een goed resultaat zou zijn geweest na zijn start. Ik ben verrast door het resultaat van Chris omdat hij steeds sneller ging naar gelang de race vorderde, uiteindelijk was hij sneller dan iedereen op de baan. Ik denk dat het gelijk laat zien dat we toch meer ronden nodig hadden gehad hier om alles goed te laten werken. We hebben geleerd van deze resultaten en nemen het mee naar de test in Valencia over twee weken. En ik ben er zeker van dat we betere resultaten zullen laten zien tijdens de volgende rond op Phillip Island.

Chris Vermeulen Ð vierde
De motor was echt veel beter in deze race. We hebben de achter schokbreker vervangen om de voorkant beter te laten werken omdat we pas nieuwe voorvorken gebruiken. Al naar gelang de race vorderde ging ik me steeds comfortabeler voelen en ik kan alleen maar denken, hoe minder brandstof en dus lichter, hoe beter het rijgedrag. Met een paar ronden meer had ik op het podium kunnen staan, en als we meer tijd hadden gehad om te testen misschienÉ.wie weet? We hadden de tijd die we gemist hebben dit weekend hier hard nodig, maar goed afsluitend, ik heb een aantal punten in mijn pocket en een andere test voor de volgende race in het vooruitzicht.

Karl Muggeridge Ð DNF
Het is een week om heel snel te vergeten! Ik heb al bijna niet op de motor kunnen rijden en dan breekt er ook nog een klein ding af waardoor ik in de tweede race vanuit de pits moet starten. De motor voelde beter aan voor deze race en ik was blij met de manier waarop ik reed, ondanks dat het me nog steeds ontbreekt aan energie. Ik pakte gelukkig wel een aantal punten in de eerste race en ik weet dat we een geweldig team hebben. Ik neem nu de tijd om weer fit te worden en beschouw de volgende race thuis in Australi‘ als mijn start van het seizoen.

Volgende wedstrijd: Phillip Island, Australi‘Ð 3 April